Wouter Hoeffnagel - 22 september 2022

Glaspoort start met aanleg van glasvezel op Terschelling

Glaspoort start met aanleg van glasvezel op Terschelling image

Glaspoort start met de aanleg van glasvezel op Terschelling. De aanleg van de glasvezelkabel wordt door Glaspoort verzorgd voor zowel bewoners als ondernemers in de kernen en het buitengebied van Terschelling. De aanleg start naar verwachting eind oktober, hierdoor is de verwachting dat zomer 2023 de werkzaamheden zijn afgerond.

De aanleg van een glasvezelnetwerk op een eiland is een grotere uitdaging dan op het vasteland. Alle materialen worden verscheept. De bouwploegen verblijven tijdens de aanleg op Terschelling. Tijdens de aanleg legt Glaspoort 580 kilometer glasvezelkabel in de grond, rekening houdend met natuur en het belangrijke toeristenseizoen. Op het piekmoment zijn zo’n 80 mensen op het eiland bezig met de aanleg van glasvezel.

Rieme-Jan Tjittes, voorzitter Terschellinger Ondernemersvereniging: “Als ondernemers zijn wij ontzettend blij met de komst van glasvezel naar Terschelling. Het internet wordt daardoor veel sneller en betrouwbaarder en dat zijn absolute vereisten voor de vele internettransacties die ondernemers met hun klanten en leveranciers doen."

Stabiel en snel internet

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: ”Het aansluiten van Terschelling past naadloos in de missie van Glaspoort. We zijn blij dat we de kans krijgen om glasvezel op het eiland aan te leggen, zodat daar ook stabiel en snel internet voorhanden is. Het is een mooie uitdaging, waarbij we met veel factoren rekening moeten houden. Gelukkig loopt de samenwerking met de gemeente, Terschellinger Ondernemersvereniging, Staatsbosbeheer en aannemer Allinq goed. We kijken ernaar uit aan de slag te gaan en hoop dan ook dat inwoners hun woning of bedrijf enthousiast zijn hun netwerk op glasvezel aan te laten sluiten.”

Jeltje Hoekstra-Sikkema, Wethouder Economische Zaken: “Een goede internetverbinding is belangrijk voor onze inwoners, maar ook voor het ondernemersklimaat op het eiland. De afgelopen jaren is thuiswerken steeds belangrijker geworden. Daarnaast vindt steeds meer bedrijfsvoering digitaal plaats. Dankzij glasvezel kunnen onze inwoners vertrouwen op snel en betrouwbaar internet en kunnen onze ondernemers slimmer hun zaken doen. Het aanleggen van glasvezel brengt veel werkzaamheden met zich mee. We houden onze inwoners hier natuurlijk van op de hoogte. Ook zorgen we ervoor dat de overlast door bijvoorbeeld verkeersomleidingen zo klein mogelijk is.”

SLTN Vierkant SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29