Witold Kepinski - 21 september 2022

Vista Equity Partners aast op KnowBe4

Vista Equity Partners aast op KnowBe4 image

KnowBe4, aanbieder van een platform voor training en gesimuleerd phishing op het gebied van beveiliging, heeft de ontvangst bevestigd van een niet-bindend voorstel van Vista Equity Partners om alle uitstaande aandelen van de Vennootschap te verwerven voor 24 dollar per aandeel in contanten ofwel een dikke 4,22 miljard dollar. Het voorstel vertegenwoordigt een premie van 39% op de slotkoers van KnowBe4 op 16 september 2022.

De Raad van Bestuur van de Vennootschapoverweegt regelmatig mogelijkheden om de waarde voor haar aandeelhouders te vergroten. In antwoord op een vraag van Vista heeft de Raad van Bestuur een speciale commissie van de Raad gevormd, die uitsluitend bestaat uit onafhankelijke bestuurders (de "Speciale Commissie"), om met Vista samen te werken en andere acties te ondernemen die zij passend acht, met de hulp van onafhankelijke financiële en juridische adviseurs.

In overeenstemming met zijn mandaat, en in overleg met zijn juridische en financiële adviseurs, zal de Bijzondere Commissie het Vista-voorstel en andere potentiële waardecreatiemogelijkheden zorgvuldig bestuderen om de handelwijze te bepalen die volgens haar in het beste belang is van KnowBe4 en zijn aandeelhouders.

Er is geen zekerheid dat een transactie zal worden voltooid, en KnowBe4 is niet van plan verder commentaar te geven totdat de speciale commissie haar beoordeling heeft afgerond. Het voorstel moest door Vista worden bekendgemaakt op grond van Verordening 13D door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Morgan Stanley & Co. LLC fungeert als financieel adviseur van het Speciaal Comité, Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Professional Corporation fungeert als juridisch adviseur van KnowBe4 en Potter Anderson & Corroon als juridisch adviseur van het Speciaal Comité.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14