Wouter Hoeffnagel - 22 september 2022

SoftBank wil met Samsung in gesprek over strategische alliantie rondom Arm

SoftBank wil met Samsung in gesprek over strategische alliantie rondom Arm image

SoftBank wil met Samsung in gesprek over een potentiële strategische alliantie tussen de Zuid-Koreaanse techgigant en SoftBank-dochter Arm. SoftBank-oprichter en -CEO Masayoshi Son brengt hiervoor binnenkort een bezoek aan Zuid-Korea.

Dit maakt SoftBank bekend in een verklaring, meldt Reuters. Het Japanse bedrijf reageert hiermee op uitspraken van Samsung vice-voorzitter Jay Y. Lee, die onlangs tegen News1 zei dat Son mogelijk komende maand met een voorstel komt. Samsung wil niet op de berichtgeving van het persbureau reageren.

Overname door Nvidia

SoftBank is sinds 2016 eigenaar van Arm, dat het toen voor 32 miljard dollar overnam. Het bedrijf bereikte later een akkoord met Nvidia voor de verkoop van Arm. Zorgen van toezichthouders zorgden er echter voor dat Nvidia uiteindelijk van deze deal afzag.

Het Japanse SoftBank verkeert al langer in zwaar weer. Het bedrijf noteerde grote verliezen met zijn Vision Fund-investeringstak. Het verkocht onder meer zijn belang in Alibaba Group Holding om liquide middelen vrij te maken.

Concurrentie met TSMC

Een deal met Arm kan voor Samsung interessant zijn als onderdeel van diens concurrentiestrijd met Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Samsung en TSMC concurrerende met elkaar als chipfabrikanten.

Ook andere partijen worden gezien als mogelijke investeerders in Arm. Dank daarbij aan Intel, Samsung-concurrent SK Hynix en Qualcomm. 

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29