Wouter Hoeffnagel - 26 september 2022

Kubermatic Kubernetes Platform vernieuwd

Kubermatic Kubernetes Platform vernieuwd image

Kubermatic, een opensource Kubernetes platform dat bedrijven in staat stelt om Cloud Native activiteiten te automatiseren, kondigt een nieuwe versie van haar Kubermatic Kubernetes Platform (KKP) aan. KKP versie 2.21 biedt gebruikers een verbeterde user experience voor het beheer van cloud-, hybrid- en edge omgevingen. Het platform biedt voortaan ondersteuning voor meer providers en besturingssystemen. Bovendien biedt de nieuwe versie ook air-gapped omgevingen, waardoor gevoelige bedrijfsdata volledig geïsoleerd kan worden en nieuwe Kubernetes clusters kunnen worden ingezet zonder internetverbinding.

De nieuwe versie is beschikbaar als Enterprise Edition (EE) en als Community Edition (CE). De CE editie is volledig open source en vrij beschikbaar waarmee gebruikers wereldwijd duizenden clusters kunnen runnen. De EE editie is beschikbaar voor grotere organisaties en bevat exclusieve beheer- en security functies. Daarnaast kunnen gebruiker met deze versie ook clusters aanmaken in Azure Kubernetes Service (AKS), Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS) en Google Kubernetes Engine (GKE). Uiteraard zijn clusters ook te beheren via het KKP-dashboard. Bovendien ondersteunt KKP 2.21 VMware vCloud Director en Rocky Linux.

Nieuwe functies

De belangrijkste nieuwe functies van KKP 2.21 zijn:

  • Air gapped-omgevingen voor ondernemingen: houd gevoelige bedrijfsonderdelen volledig buiten het internet met behulp van containertechnologieën. Nieuwe Kubernetes clusters kunnen worden ingezet zonder internetverbinding;
  • Real-time beheer van projectkosten en resources: KKP-beheerders kunnen individueel de verbruikte resources beperken voor alle cloud providers binnen een project;
  • Betere controle over het besturingssysteem, in zowel hybride als edge omgevingen: de Operating System Manager (OSM) is nu geschikt voor productie omgevingen. Het breidt de functionaliteit van de Kubermatic Machine Controller uit en ontkoppelt besturingssysteemconfiguraties in specifieke en geïsoleerde resources;
  • Implementeer applicaties van derden: KKP-beheerders kunnen eenvoudig door de user clusters bladeren, applicaties kiezen en installeren.

Sebastian Scheele, CEO en CTO bij Kubermatic: "Met KKP 2.21 verleggen wij de grenzen tussen de Edge en Cloud. Het platform is niet alleen eenvoudiger te configureren en te beheren, maar biedt ook betere ondersteuning voor meer providers en meer besturingssystemen. Gezien security de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden bieden we nu ook air-gapped omgevingen waardoor gevoelige bedrijfsdata volledig geïsoleerd wordt en nieuwe Kubernetes clusters kunnen worden ingezet zonder internetverbinding. Kortom, het platform biedt meer Cloud native dan ooit!"

De Community Edition en de Enterprise Edition van KKP 2.21 zijn vanaf 5 september 2022 beschikbaar. Naast KKP 2.21 is ook de community Editie van KubeOne 1.5 beschikbaar vanaf 5 september. KubeOne is een software oplossing die het beheer van Kubernetes clusters vereenvoudigt.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024