Wouter Hoeffnagel - 27 september 2022

Twee aandeelhouders keren zich tegen overname van Aveva door Schneider Electric

Twee aandeelhouders keren zich tegen overname van Aveva door Schneider Electric image

Twee aandeelhouders van Aveva zijn van plan het overnamebod van Schneider Electric van ruim 10 miljard euro af te slaan. Het gaat om Mawer Investment Management en M&G Investments. Zij noemen het overnamebod 'opportunistisch' en vinden het bod te laag.

Schneider Electric kondigde vorige week nog aan dat overname van het Britse softwarebedrijf Aveva door te zetten. Het bedrijf biedt hierbij 34,83 euro per aandeel. De Financial Times meldde al dat Mawer Investment Management het bod wil afslaan. Reuters meldt nu dat ook M&G Investments niet met het bod akkoord wil gaan. Mawer Investment Management bezit 1,5% van de aandelen in Aveva, terwijl M&G Investment 0,43% van de aandelen in handen heeft.

"M&G is materieel niet onder de indruk van het opportunistische bod van 31 Britse pond van Schneider voor de rest van Aveva, en we zijn teleurgesteld dat de raad van bestuur van Aveva het bod aan aandeelhouders heeft aanbevolen", zegt Rory Alexander, fondsmanager bij M&G Investments, tegen Reuters. "M&G wil tegen het bod stemmen in de overtuiging dat geduld aanzienlijk meer beloond wordt dan wat Schneider biedt."

SLTN Vierkant Progress Communications BW start week 17 tm 19
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024