Wouter Hoeffnagel - 01 oktober 2022

Voormalig eBay-managers veroordeeld wegens stalken critici

Voormalig eBay-managers veroordeeld wegens stalken critici image

Twee voormalig managers van eBay zijn veroordeeld tot celstraffen en geldboetes wegens het lastigvallen van critici. Het gaat om James Baugh, voormalig directeur veiligheid en beveiliging bij eBay, en David Harville, voormalig directeur wereldwijde veerkracht bij eBay.

Het tweetal bekende eerder schuld in de zaak, die draait om het digitaal stalken van Ina en David Steiner van EcommerceBytes. Dit is een website die zich kritisch uitlaat over eBay. Baugh en Harville stuurden onder meer foetus van een varken, een rouwkrans en levende insecten naar de Steiners. Denk echter ook aan een boek over rouwverwerking na de dood van een echtgenoot. Daarnaast zouden de twee op Craigslist advertenties voor seksfeesten in de woning van de Steiners hebben geplaatst. Ook werd een GPS-tracker aan de auto van het echtpaar bevestigd.

Celstraffen

Baugh is veroordeeld tot een celstraf van 57 maanden, twee jaar reclassering en een geldboete van 40.000 dollar. Harville moet twee jaar de cel in en krijgt twee jaar reclassering opgelegd. Ook moet Harville een boete van 20.000 dollar betalen.

Baugh en Harville zijn in 2020 al samen met een vijftal andere verdachten ontslagen door eBay nadat nieuws over het stalken van de Steiners naar buiten kwam. Behalve Baugh en Harville bekende de overige vijf betrokken eBay-medewerkers direct schuld. De managers ontkenden in eerste instantie, maar pleitten eerder dit jaar alsnog schuldig.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14