Witold Kepinski - 01 oktober 2022

BMW gaat Amazon Alexa-stem technologie gebruiken

BMW gaat Amazon Alexa-stem technologie gebruiken image

De stemassistent van de volgende generatie BMW zal worden gebouwd op Alexa-technologie. Dit werd aangekondigd door Stephan Durach, Senior Vice-President Connected Company and Development Technical Operations BMW Group, en Dave Limp, Senior Vice President of Devices and Services, Amazon, tijdens Amazon's jaarlijkse lanceringsevenement voor apparaten en services.

“De Alexa-technologie zal een nog natuurlijkere dialoog tussen bestuurder en voertuig mogelijk maken, zodat bestuurders zich op de weg kunnen concentreren. Dit zal de digitale ervaring naar een geheel nieuw niveau brengen”, aldus Stephan Durach.

Dave Limp, Amazon, voegde toe: "Deze samenwerking met BMW is een goed voorbeeld van waar Alexa Custom Assistant voor is ontworpen - om het voor bedrijven sneller en gemakkelijker te maken om op maat gemaakte intelligente assistenten te ontwikkelen voor vrijwel elk apparaat, zonder de kosten en complexiteit van het bouwen Van de grond af."

Sinds de introductie van de eerste BMW spraakassistent (BMW Intelligent Personal Assistant) in 2018 is spraakinteractie een steeds belangrijker onderdeel geworden van BMW iDrive. De nieuwe stemassistent van BMW zal samenwerken met Alexa en klanten de voordelen bieden van een intelligente assistent die de voertuig- en service-expert is, terwijl Alexa de vertrouwde ervaring biedt die veel klanten tegenwoordig al gebruiken, zoals de mogelijkheid om muziek op afstand te bedienen hun slimme huis beheren, items toevoegen aan een boodschappenlijstje of het weer voor de dag bekijken. Klanten kunnen er nog steeds voor kiezen om de BMW-spraakassistent en Alexa afzonderlijk te gebruiken, of beide assistenten naast elkaar te laten werken.

De eerste voertuigen met de nieuwe generatie van BMW's stemassistent zullen binnen de komende twee jaar worden gelanceerd.

 

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 SLTN Vierkant
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29