Witold Kepinski - 04 oktober 2022

Laravel Meetup zet Groningen als ICT stad op de kaart

Laravel Meetup zet Groningen als ICT stad op de kaart image

Dit najaar komen Freek van der Herten en Christoph Rumpel naar Groningen om te spreken op de Laravel Meetup. Opgericht in 2017 met het doel om nieuwe trends in deze programmeertaal/framework te bespreken, kennis te delen en een netwerk te creëren voor Laravel enthousiastelingen, is de Laravel Meetup Groningen uitgegroeid tot de grootste van Nederland. Op 25 oktober staat de laatste Laravel Meetup van 2022 alweer gepland.

Een netwerk voor Laravel enthousiastelingen

Groningen staat al een aantal jaren bekend als tweede grootste ICT-stad van Nederland. Met ruim 8200 werknemers bruist de Groningse IT sector. In deze sector wordt veel gewerkt met frameworks om zo software tot ontwikkeling te brengen. Laravel is een PHP web framework, die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen.

De Laravel Meetup Groningen is de grootste van Nederland. Met bijna 800 leden en tussen de 50 en 100 bezoekers per meetup, komen Laravel developers, graphic- en webdesigners en tech-geïnteresseerden in Groningen samen om lezingen bij te wonen, samen pizza te eten en elkaar te leren kennen. “We merken dat er een groeiende behoefte is naar netwerkmogelijkheden voor iedereen die tech-geïnteresseerd is,” vertelt Alexandra, organisator van de Laravel Meetup Groningen. “Dat deze meetup is uitgegroeid tot de grootste van Nederland, is iets waar wij heel trots op zijn. Groningen is een stad met veel kennis en innovatie op het gebied van ICT en het is mooi om te zien hoe dat ook in zo’n setting samenkomt.”

De laatste Laravel Meetup van 2022

Op 25 oktober staat de laatste Laravel Meetup van 2022 gepland. Hier komen twee sprekers uit België en Wenen vertellen over de nieuwste inzichten in PHP en Laravel. De sprekers, Freek van der Herten (45k volgers op Twitter) en Christoph Rumpel (15k volgers op Twitter) zijn enorm geliefd in de Laravel community en het is bijzonder om te zien dat zij helemaal naar Groningen komen om hun kennis te delen.

“Er hebben zich al meer dan 50 mensen aangemeld, maar er zijn nog plekken beschikbaar,” geeft Alexandra aan. “Je kunt je aanmelden via onze Laravel Meetup groep op Meetup.com.

https://www.meetup.com/nl-NL/laravel-meetup-groningen/events/288324552/

 

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19