Floris Hulshoff Pol - 06 oktober 2022

Fortino Capital opent kantoor in Amsterdam

Fortino Capital opent kantoor in Amsterdam image

De voorbije jaren kende Fortino Capital een aanzienlijke groei. Momenteel haalt het zijn vierde fonds op. Het kantoor in Antwerpen was de start van een versnelde groei van een toonaangevend bedrijf op het vlak van B2B SaaS venture capital en private equity. Het bedrijf gaat nu verder met de opening van een nieuw kantoor in Nederland.

Fortino Capital investeerde al in 12 Nederlandse bedrijven. Het bedrijf heeft nu een eigen kantoor geopend in Amsterdam. Dit onderstreept Fortino's strategie om te groeien in de Nederlandse SaaS- en technologische dienstverleningsmarkt. Het team is onlangs uitgebreid.

Ida Kuijken vervoegt Fortino Capital als Partner en brengt 15 jaar expertise in fusies en overnames, private equity en strategische investeringen mee. Daarnaast is Frank van Vliet toegetreden als Operating Advisor. Hij is een ervaren executive met een succesvolle staat van dienst in het transformeren en laten groeien van bedrijven in (inter)nationale SaaS-omgevingen in meerdere sectoren. Tot slot is Adine Tjeenk Willink toegetreden, voormalig oprichter van Nimbles en Cowlinq, als Investment Associate in het venture capital-team.

“De opening van ons eigen kantoor in Amsterdam is een vanzelfsprekende uitbreiding van onze activiteiten, vooral na het succes van Antwerpen”, aldus Duco Sickinghe, Managing Partner bij Fortino Capital. “We zijn echt blij om deel uit te maken van het Nederlandse ecosysteem. Een frisse en ruimere aanwezigheid geeft Fortino Capital veel mogelijkheden om ons bestaande netwerk van ondernemers en adviseurs aan te vullen en te versterken. We kijken ernaar uit om de verbinding met Nederlandse ondernemers en snelgroeiende en ambitieuze SaaS-bedrijven aan te gaan.”

“Het is onze passie om ambitieuze ondernemers te helpen kansen te grijpen en te benutten. Dat kan hen helpen om voortdurend te groeien in een snel evoluerende markt”, aldus Ida Kuijken, Partner bij Fortino Capital.

“Het doel van Fortino's operationele team is het benutten van ons internationale netwerk, ons C-level en onze ondernemerservaring. We stimuleren het delen van uitgebreide SaaS-ervaringen en best practices binnen onze uitzonderlijke portefeuille van B2B SaaS-bedrijven, die hierdoor hun bedrijfsgroei en leerervaringen kunnen optimaliseren", aldus Frank van Vliet, Operating Advisor bij Fortino Capital.

Ophalen van een vierde fonds

Fortino Capital is op dit moment bezig om een tweede private equity-fonds af te sluiten, met een reeds toegezegd kapitaal van meer dan 310 miljoen euro. Tot nu toe heeft Fortino al 740 miljoen euro verzameld verspreid over 4 fondsen.

Fortino Capital heeft in 40 bedrijven geïnvesteerd de afgelopen 9 jaar. Met een Nederlands team van meer dan 10 mensen is Fortino Capital klaar om zijn aanwezigheid en bekendheid in Nederland te vergroten. Het Amsterdamse team zal een sleutelrol spelen in de inspanningen van het bedrijf om het netwerk over heel Noord-Europa uit te breiden.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29