Wouter Hoeffnagel - 06 oktober 2022

DXC in gesprek over mogelijk overname

DXC in gesprek over mogelijk overname image

DXC Technology bevestigt in gesprek te zijn over een mogelijke overname van het bedrijf. Tenminste een private equity-partij zou betrokken zijn bij de gesprekken.

DXC is in 2017 ontstaan uit de fusie van CSC en Hewlett Packard Enterprise. De organisatie verkeert echter in zwaar weer doordat veel klanten de overstap naar de cloud maken.

Bloomberg meldde vorige maand al dat DXC consultants heeft aantrokken voor het onderzoeken van een overnamebod. Het bedrijf zou met een private equity-partij in gesprek praten. DXC wilde toen niet reageren op de berichtgeving, maar bevestigt nu inderdaad met een private equity-partij gesprekken te voeren.

Nog geen overnamebod ontvangen

In een verklaring schrijft het bedrijf dat het is benaderd door een 'financieel sponsor' over een potentiële overname van het bedrijf. DXC benadrukt dat het bedrijf de focus blijft leggen op de transformatiereis die het bedrijf doormaakt. Een officieel bod is vooralsnog niet uitgebracht. Ook benadrukt DXC dat het niet zeker is dat de gesprekken uiteindelijk tot een bod leiden.

DXC was begin 2021 ook in gesprek met Atos, aanbieder van infrastructuurdiensten. Deze gesprekken zijn echter afgebroken door DXC. De Raad van Bestuur van DXC had het voorstel zorgvuldig geëvalueerd, samen met zijn financiële en juridische adviseurs. "Het bod werd vastgesteld als ontoereikend en zonder zekerheid in het licht van de waarde die DXC naar de mening van DXC op een zelfstandige basis kan creëren door onze transformatietraject uit te voeren", meldde DXC.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 SLTN Vierkant
Progress Communications BN start week 17 tm 19