Floris Hulshoff Pol - 07 oktober 2022

Rockwell Automation neemt CUBIC over

Rockwell Automation neemt CUBIC over image

Rockwell Automation,leverancier van oplossingen voor industriële automatisering en digitale transformatie, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van CUBIC, een bedrijf dat gespecialiseerd is in modulaire systemen voor de bouw van elektrische panelen. CUBIC, opgericht in 1973, bedient snelgroeiende sectoren, onder meer op het gebied van hernieuwbare energie, datacenters en infrastructuur, en heeft zijn hoofdkantoor in Bronderslev, Denemarken.

De efficiënte en flexibele modulaire systemen van CUBIC in combinatie met de intelligente oplossingen en expertise van Rockwell zullen klanten ten goede komen door een snellere time-to-market te bieden, bredere toepassingen voor intelligente motorbesturing mogelijk te maken en slimme gegevens te genereren om de duurzaamheid en productiviteit te verhogen.

Dankzij het gevestigde partnermodel van CUBIC kan Rockwell een uitgebreid partnernetwerk realiseren voor intelligente motorbesturing in Azië, Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijf zal nieuwe klanten en partners binnenhalen in hybride en procesindustrieën. Bovendien zal CUBIC de deuren voor Rockwell openen bij klanten die zich bezighouden met hernieuwbare energie en datacenteroplossingen.

"CUBIC's innovatieve motorbesturingsoplossingen versterken ons portfolio van toonaangevende intelligente motorbesturingstechnologieën", zegt Bob Buttermore, vice-president en algemeen directeur van Rockwell's Power Control Business. "We zijn verheugd een getalenteerd team te verwelkomen met gespecialiseerde expertise in structureel ontwerp, energiesystemen en wereldwijde normen."

Groei versnellen
"Door ons aan te sluiten bij Rockwell kunnen we onze relaties uitbreiden en onze wereldwijde groei versnellen", zegt Jacob Moller Knudsen, CEO van CUBIC. "Dit is een perfecte match waarmee we onze klanten in de toekomst de beste oplossingen kunnen bieden."

CUBIC zal rapporteren aan Rockwell's Power Control Business, onderdeel van het bedrijfssegment Intelligent Devices.

CUBIC zal naar verwachting meer dan $75 miljoen aan verkopen rapporteren in het fiscale jaar 2022, dat eindigde op 30 september. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuring door de regelgevende instanties en zal naar verwachting tegen het einde van 2022 worden afgerond.

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023