Redactie - 01 november 2022

Cisco lanceert nieuwe Webex innovaties

Cisco lanceert nieuwe Webex innovaties image

Tijdens WebexOne 2022, heeft Cisco een aantal belangrijke aankondigingen gedaan om het hybride werken verder te optimaliseren en verschillende nieuwe functies toegevoegd aan het vernieuwde Webex Customer Experience (CX) portfolio. Cisco’s nieuwste Webex innovaties verbeteren de samenwerking en geven gebruikers de flexibiliteit om op hun eigen manier te werken. Zo krijgt Webex Suite een aantal belangrijke updates, komen er nieuwe samenwerkingsapparaten en zijn er nieuwe partnerschappen gesloten om het hybride werken nog gemakkelijker te maken.

"Hybride werken heeft niet enkel een nieuwe vorm aangenomen, het is ook gecompliceerder geworden. Ongeacht de functie, verwachten en verdienen gebruikers de beste ervaring, het maakt niet uit waar of hoe ze werken", aldus Jeetu Patel, EVP en GM, Cisco Security en Collaboration. "Dit vereist oplossingen die samenwerkingssoftware, apparaten, netwerken en beveiliging geïntegreerd samen laten werken."

Met Webex CX biedt Cisco Unified Communications-as-a-Service (UCaaS), Contact Center-as-a-Service (CCaaS) en Communications Platform-as-a-Service (CPaaS) allemaal onder één dak aan. Hiermee worden de digitale ervaringen van de klanten nog beter.

"Consumenten willen steeds betere, naadloze en gepersonaliseerde ervaringen. Cisco kan hierin alleen bijdragen door CX te optimaliseren en dat hebben we gedaan. Nu is er één leverancier die geavanceerde CX-mogelijkheden combineert met de beveiliging en betrouwbaarheid die klanten van ons gewend zijn.” zegt Jeetu Patel, EVP en GM, Cisco Security and Collaboration.

Een lang verwachte samenwerking en nieuwe mogelijkheden

Veel vergadering zullen de komende periode op afstand worden bijgewoond met ondersteuning van video, toch is nog steeds niet iedereen voorzien van een goede videoverbinding. Zowel thuiskantoren als kantoorruimtes hebben videoapparatuur nodig om mensen te helpen samen te werken en zich op hun best te voelen. Een recent onderzoek van Cisco, laat zien dat 85% van de ondervraagden meerdere vergaderplatformen gebruikt (Frost & Sullivan "State of the Global Video Conferencing Devices Market, October 2022"). Het is daarom van cruciaal belang dat al deze vergadermogelijk naadloos met elkaar verbonden zijn.

Bij Cisco staat een optimale gebruikerservaring centraal, de organisatie kondigt daarom dan ook verschillende nieuwe mogelijkheden en een lang verwachte samenwerking aan.Cisco gaat samenwerken met Microsoft om de Teams Rooms-ervaring mogelijk te maken op samenwerkingsapparaten van Cisco. Daarbij introduceert Cisco ook een nieuw samenwerkingsapparaat: de Cisco Room Kit EQ.

Het op AI gebaseerde apparaat is één van de meest geavanceerde samenwerkingsapparaten voor grote werkruimten en maakt een levensechte vergaderervaring mogelijk waardoor men inclusief en hybride kan werken. De derde aankondiging op het gebied van het verbeteren van samenwerkingen is de introductie van Hybrid Workspace Blueprint. Cisco biedt hiermee de mogelijkheid om klanten te helpen bij het ontwerpen van de volgende generatie hybride werkruimten.

De meest opmerkelijke Webex-innovaties op een rij
Omdat er niet één manier van werken is, introduceert Cisco nieuwe Webex-innovaties om verschillende manieren van samenwerken te ondersteunen.

De nieuwe Whiteboard app stelt gebruikers binnen en buiten het kantoor in staat om te brainstormen op een whiteboard. Iedereen kan een whiteboard starten of eraan deelnemen en samenwerken vanuit een browser, de Webex App of een Cisco-apparaat.

Met de introductie van Vidcast krijgen mensen tijd terug. Vidcast is een tool waarmee men eenvoudig korte video's kan opnemen, bewerken en delen, waardoor gedistribueerde teams effectiever kunnen samenwerken.

Door een nieuwe samenwerking met Apple kunnen iPhone- en iPad-gebruikers nu de inhoud van de achter- of voorcamera delen via de Webex Meetings app en aantekeningen maken bij wat ze zien met Mobile Camera Share.

De integratie met Microsoft Teams zorgt ervoor dat gebruikers van Webex Calling ook toegang hebben tot de Teams interface, wat zorgt voor een flexibele workflow.

Webex Events en Webinars bieden het meest uitgebreide portfolio van hybride evenementoplossingen, allemaal vanuit één platform. Vanaf nu hebben gebruikers toegang tot een nieuwe lobby-ervaring voor virtuele evenementen die een verscheidenheid aan aanpassingen ondersteunt, zoals agenda's, sprekersbiografieën, sponsors en meer.

Beveiliging en beheer van de samenwerking

Hybride werken vereist goede beveiliging en beheer. Daarom heeft Cisco nieuwe updates uitgebracht die IT-afdelingen in staat stellen audio te watermerken waardoor elke deelnemer bij een vertrouwelijke vergadering een uniek label krijgt. Als een gebruiker bijvoorbeeld een vergadering opneemt waarin vertrouwelijke informatie wordt besproken, kan het bedrijf die opname tot die persoon herleiden, ongeacht hoe de audio is gedeeld. Ten tweede is de webex Control Hub nu geïntegreerd met Cisco Spaces,deze integratie biedt gebruiknemers kritische informatie, zoals real-time bezettingsgraad en luchtkwaliteit updates, die hun kantoorervaring verbeterd. Als laatste biedt de Control Hub klanten van Webex een digitale coach die de complexiteit uit de verbetering van hybride werkervaringen haalt.

De Webex Suite is de eerste suite in de branche voor hybride werken die Cloud/On-Premise gesprekken, berichten, vergaderingen, polling, whiteboarding, asynchrone video, webinars en evenementen biedt in een geïntegreerd en goed beveiligd platform, die gebruikers zelf kunnen configureren.

Webex CX is slim, proactief en persoonlijk

Met Webex CX kunnen bedrijven moeiteloos in contact komen met klanten via hun unieke CX-trajecten voor zowel digitale als menselijke (spraak en messaging) interacties. De naadloze omnichannel-ervaring wordt mogelijk gemaakt door de nauwe integratie van Webex Connect en Webex Contact Center.

De belangrijkste Webex CX updates op een rij:

Het verminderen van geluidsafleiding door de integratie van AI-ondersteunde technologie die het achtergrondruis onderdrukt.

Webex Contact Center is nu geschikt voor Microsoft Teams en geintegreerd met toonaangevende CRM-, contactcenter-, handels-, database-/opslag- en helpdeskleveranciers, waaronder Salesforce, AWS en Microsoft Azure.

De introductie van de nieuwe lichtgewicht Cisco Headset 720 series die beschikt over één knop om deel te nemen aan Webex of Microsoft Teams vergaderingen.

Webex Contact Center biedt een verbeterde cloud-based supervisor dashboard om prestaties te monitoren, berichten te versturen binnen de Webex App en gedetailleerde informatie en belangrijke gesprekshoogtepunten te bekijken.

Webex Connect integreert met Sycurio waardoor eindgebruikers gemakkelijk, eenvoudig en snel betalingen kunnen verwerken als onderdeel van workflows. Een partnerschap met Epic zal klanten in de gezondheidszorg helpen hun bestaande back-end systemen te integreren om tijdige en relevante communicatie met patiënten via alle touchpoints te verbeteren.

Webex Connect maakt bot-mogelijkheden mogelijk met ondersteuning voor 93 talen.

Webex lanceerde onlangs de Customer Experience Developer Portal met toegang tot API's en documentatie om contactcenter ervaringen te personaliseren. API's zijn beschikbaar voor het aanpassen van de desktops, routing, orkestratie, automatisering, AI en meer.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024