Wouter Hoeffnagel - 08 november 2022

Tien fintech startups en scaleups geselecteerd voor Rise-programma Techleap.nl

Tien fintech startups en scaleups geselecteerd voor Rise-programma Techleap.nl image

Tien veelbelovende Nederlandse fintech startups en scaleups zijn geselecteerd voor Batch 9 van het Rise-programma van Techleap.nl. Het Rise-programma helpt veelbelovende tech-startups in deze cruciale fase van hun bedrijfsvoering, door een peer-to-peer learning community te creëren voor de volgende generatie van kampioenen in de Nederlandse techsector.

De tien geselecteerde bedrijven zijn allen Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van fintech. De startups en scaleups variëren van beleggingsfondsen en brokers tot aanbieders van betaaloplossingen en employee benefits. Het gaat om Bits of Stock, Carbon Equity, Closure, in3, Klippa, Omniboost, Payaut, Peaks, Surepay en YourCampus.

Leren en netwerken

Als onderdeel van het programma geeft Techleap.nl de scale-ups toegang tot een infrastructuur waarin zij kunnen leren en kunnen netwerken. Experts, zakelijke netwerken en andere hulpbronnen helpen deze ondernemers om te leren en internationaal te groeien.

Nederland is een Europees fintech-centrum dat ook veel niet-Europese bedrijven aantrekt. Toegang tot kennis en talent, een ontwikkelde digitale economie, acceptatie van elektronisch betalen en het belasting- en vestigingsklimaat zijn allemaal redenen voor fintechs om Nederland als toegangspoort tot Europa te gebruiken. Tjarda Voorneman, Hoofd Programma's bij Rise, zegt: “Nederland heeft veel fintech-successen van eigen bodem voortgebracht, zoals betalingsproviders Adyen en Mollie, online bank Bunq en Mambu, het cloud banking-platform. Deze successen hebben op hun beurt veel VC's aangetrokken, waardoor Nederland een aantrekkelijke broedplaats maakt voor tech startups.”

“Dit betekent ook dat we de komende editie van ons Rise-programma nu voor het eerst specifiek kunnen focussen op één sector in tech, namelijk fintech. De tien geselecteerde bedrijven in Batch 9 zijn een greep uit de vele ambitieuze jonge fintechs die in Nederland actief zijn. Ons doel als Techleap.nl is om deze bedrijven te helpen hun potentieel te ontsluiten en het fintech-ecosysteem in Nederland nog sterker te maken.”

De bedrijven van Batch 9

De tien bedrijven die zijn geselecteerd voor Batch 9 van het Rise-programma laten zien hoe veel verschillende diensten binnen fintech worden aangeboden. Denk hierbij aan Surepay, dat Confirmation of Payee-diensten levert aan meer dan 40 banken in binnen- en buitenland. Een ander voorbeeld is Omniboost, dat een scala aan producten en diensten voor de horeca biedt, van boekhoudpakketten tot managementinformatie.

Drie van de geselecteerde bedrijven focussen zich op de retailmarkt, zowel online als offline: Payaut is een betalingsoplossing voor online platforms en marktplaatsen, in3 laat consumenten aankopen binnen 60 dagen zonder rente betalen in drie termijnen, en Bits of Stock combineert loyaliteitsprogramma's met beleggen door consumenten te belonen voor hun aankoop in de vorm van stukjes van aandelen.

Op beleggers gericht zijn Peaks, een online broker die ETF's aanbiedt, en Carbon Equity, beleggingsfonds dat belegt in andere fondsen die beleggen in klimaattechnologiebedrijven. Klippa levert geautomatiseerde oplossingen voor documentverwerking, zoals mobiel scannen, gegevensinvoer en -extractie en oplossingen voor uitgavenbeheer, en YourCampus biedt diensten op het gebied van employee benefits, waardoor MKB-bedrijven en scale-ups werknemers dezelfde voordelen kunnen bieden als grote bedrijven. Closure is een one-stop-shop oplossing die familieleden helpt met het beëindigen van contracten of abonnementen wanneer iemand is overleden.