Witold Kepinski - 11 november 2022

TIIN Capital investeert in cybersecurity startup Probely

TIIN Capital heeft zich aangesloten bij de 7,7 miljoen euro Series A-ronde, geleid door Iberis Capital en Semapa Next, in cybersecurity startup Probely. Dit Portugese bedrijf heeft een oplossing ontwikkeld om geautomatiseerd kwetsbaarheden in websites, applicaties en API’s te identificeren. De investering onderstreept de ambitie van TIIN Capital om Europese computerbeveiligingsbedrijven met een schaalbaar en innovatief product actief te ondersteunen en ze te laten uitgroeien tot wereldmarktleiders.

Dankzij de investeringsronde kan Probely het team versterken met 40 extra medewerkers en haar internationale groei voortzetten, met name die naar de Verenigde Staten. Naast TIIN Capital, Iberis Capital en Semapa Next sloten ook de huidige investeerders van Probely, te weten Bright Pixel Capital (voorheen Sonae IM), Caixa Capital, Portugal Ventures en EDP Ventures, zich aan bij de investeringsronde.

De oprichters van Probely zijn ervaren applicatiebeveiligingsingenieurs die voorheen deel uitmaakten van het AppSec-team van een groot internationaal telecombedrijf. Daar ervoeren ze hoe problematisch het opschalen van applicatiebeveiligingstests was. Vervolgens bouwden ze Probely om softwareleveranciers te helpen hun marktintroductietijd te verkorten. De Web Vulnerability Scanner van Probely stelt computerbeveiligings- en DevOps-teams in staat om samen te werken aan het verminderen van beveiligingsrisico's.

‘‘Deze investeringsronde stelt ons in staat om het bedrijf op te schalen in Europa en de Verenigde Staten alsmede te profiteren van de ervaring van onze nieuwe investeerders in onze groeimarkten,’’ aldus Nuno Loureiro, mede-oprichter en CEO van Probely. ‘‘We verwachten dat ons klantenbestand eind 2023 verdrievoudigd zal zijn en we zullen 40 extra medewerkers aannemen voor verschillende teams, waaronder voor onze verkoop- en marketingafdeling.”

‘‘De missie van TIIN Capital is om Europa veilig en veerkrachtig te houden met cybersecurity technologieën,’’ aldus Michael Lucassen, Managing Partner van TIIN Capital. ‘‘Probely is een goed voorbeeld van een Europese cybersecurity startup die hard op weg is om wereldmarktleider te worden. We kijken ernaar uit om Probely te helpen bij hun verdere groei in Europa en de Verenigde Staten.’’

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei