Wouter Hoeffnagel - 16 november 2022

KPN investeert in startups rondom applicatiebeveiliging en samenwerking

KPN investeert in startups rondom applicatiebeveiliging en samenwerking image

KPN investeert via zijn investeringsfonds in twee veelbelovende startups die actief zijn op het gebied van applicatie-veiligheid en digitaal samenwerken. Het gaat om API Security-aanbieder Cequence en samenwerkingsplatform Qollabi, die beide kapitaal ontvangen van KPN Ventures. Beide startups kunnen een belangrijke aanvulling bieden voor de zakelijke markt.

"Met ons investeringsfonds investeren we in veelbelovende startups en scaleups en dat werkt twee kanten op," vertelt Wouter Stammeijer, Chief Strategy & Development Officer bij KPN. "Zo versnellen we enerzijds de ontwikkeling van ideeën, innovatieve producten en toepassingen van startups. Daardoor kunnen deze jonge bedrijven nog sneller groeien en volwassen worden. Maar we versterken ook ons eigen aanbod aan klanten. Want door samenwerking en slimme partnerships kunnen we met nog meer creativiteit en een relatief korte time-to-market ons productaanbod blijven verbeteren."

Applicaties beschermen

De API Security oplossing van Cequence kan bijvoorbeeld bijdragen aan KPN’s zakelijke klanten ter bescherming van hun applicaties. Het analyseplatform van Cequence biedt een palet aan oplossingen voor het ontdekken, categoriseren en beschermen van applicaties. Hiermee krijgen organisaties en gebruikers bescherming tegen een sterke toename aan API gerichte cyber aanvallen op internet, mobiele en IoT-applicaties.
 
Qollabi biedt een platform waarmee bedrijven gemakkelijk en actiegericht kunnen samenwerken met bijvoorbeeld franchisekantoren en verkooppartners. Dat biedt uitkomst voor bedrijven die willen professionaliseren, opschalen, automatiseren en bijvoorbeeld samen met verkooppartners kwartaalplannen succesvol willen uitvoeren. De software van Qollabi geeft KPN de mogelijkheid om de samenwerking met de verkooppartners in het MKB-segment op deze manier aanzienlijk te versterken en verder te digitaliseren.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V2