Floris Hulshoff Pol - 16 november 2022

Meta trekt stekker uit smartwatches en Portal-hub

Meta trekt stekker uit smartwatches en Portal-hub image

Facebook-moeder Meta legt de ontwikkeling van een reeks hardwareproducten naar verluid stil. Onder meer een wearable en de Portal-hub voor videogesprekken worden geschrapt.

Meta maakte de stopzetting bekend tijdens een algemene vergadering met werknemers, melden bronnen van persagentschap Reuters. In de praktijk gaat het om het stopzetten van enkele divisies. De virtual reality headsets blijven wel bestaan.

Portal geschrapt

Maar een project rond smartwatches waarmee je je gezondheid kan monitoren en berichten uitwisselen wordt wel geschrapt. Ook zou er geen nieuwe versie komen van de Portal. Dat is de intelligente luidspreker met scherm die Meta enkele jaren terug uitbracht. De Portal was bedoeld om makkelijker videogesprekken te voeren, maar lijkt niet in de huidige strategie rond metaverse te passen (of was gewoon niet echt populair). De productie en verdere ontwikkeling ervan wordt dus stopgezet.

De techgigant Meta is deze maand aan een stevige besparingsronde bezig. Vorige week schrapte het bedrijf al meer dan 11.000 banen. De omzet van Meta (en van een reeks andere techbedrijven) is de afgelopen maanden gedaald, en de winst gehalveerd.

In samenwerking met Data News

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023