Wouter Hoeffnagel - 23 november 2022

Böschen IT Investments neemt Encaps over

Böschen IT Investments neemt Encaps over image

Böschen IT Investments, onderdeel van Böschen Investments en eigendom van de familie Böschen, neemt de aandelen over van Encaps. De overname van Encaps volgt op overnames van Comsenso jongstleden mei en InfoProjects B.V. afgelopen juli.

Het is de vierde overname in 14 maanden tijd voor de organisatie, dat met begeleiding van fusie- en overnamespecialist Marktlink via een buy-and-build-and-holdstrategie haar groeidoelstellingen wil realiseren. Böschen IT Investments legt hierbij de focus op verticale softwareondernemingen en IT Managed Service Providers in de Europese markt.

Overname van Bizqit

Het balletje ging vorig jaar augustus rollen met de overname van MSP-dienstverlener Bizqit toen Böschen IT Investments zich ten doel stelde om de komende jaren een stevige positie te verwerven in verschillende IT-markten. Het management van Böschen IT Investment begeleidde de transactie toen nog zelf, maar nam naar aanleiding van die ervaring Marktlink in de hand voor het realiseren van toekomstige deals.

Böschen IT Investments jaagt de buy-and-build-and-holdstrategie allereerst na in Nederland, maar later waar mogelijk ook daarbuiten. Het Family Office heeft hierbij een focus op een simpele en transparante dealstructuur. Het wendt voor de overnames voornamelijk eigen kapitaal aan. De overgenomen bedrijven blijven individueel opereren met behoud van een eigen identiteit en cultuur. De verworven bedrijven halen voordeel uit kennisdeling en synergievoordelen op gebied van inkoop, human resources en finance.

De overname van Comsenso in mei 2022 was de eerste aan de hand van Marktlink. Comsenso is een MSP dienstverlener met een sterke focus op infrastructuur- & securityoplossingen voor MKB+ en multinationals. Meest recent heeft Böschen IT Investments de aandelen van Encaps B.V. overgenomen. Encaps is een MSP dienstverlenende partij met een sterke focus op het bedienen van de hospitaliteitssector. Deze deal volgde op de overeenkomst met InfoProjects uit Bussum. InfoProjects levert een softwarepakket dat klanten in staat stelt haar haar online communicatievraagstukken optimaal te managen. De onderneming is een full-service partij en die haar klanten met eigen content management software (IPROX) kan bedienen. De voornaamste klanten zijn grote overheidsinstanties en kennisinstituten.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Progress Communications BW start week 17 tm 19
Netgear banner liggend start week 14