Floris Hulshoff Pol - 23 november 2022

Speak First is overgenomen door Lepaya

Speak First is overgenomen door Lepaya image

Speak First is overgenomen door Lepaya, een in Nederland gevestigde scale-up op het gebied van leren en ontwikkelen. Ze werken samen met ondernemingen om hun personeelsbestand bij te scholen door Power Skills-training aan te bieden - een combinatie van hard skills en soft skills - aangevuld met online en offline trainingstechnieken en schaalbare leermethoden.

Lepaya erkende de impact die we hebben gehad op onze wereldwijde klanten in de afgelopen 30+ jaar van het ontwerpen en leveren van leeroplossingen, en heeft het bedrijf overgenomen om door te gaan met het maken van innovaties in de traditionele L&D-ruimte.

Zowel Speak First als Lepaya delen dezelfde visie om uitstekende leeroplossingen en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden aan organisaties over de hele wereld in alle stadia van hun carrière, van starters tot meer senior managers. We geloven ook allebei dat organisaties, om toekomstbestendig te zijn en te winnen in de markt, schaalbare trainingsmethodologieën nodig hebben die de unieke reeks uitdagingen aanpakken waarmee ze worden geconfronteerd.

Door deze overname kunnen Speak First en Lepaya samenwerken om de leerimpact voor onze huidige en toekomstige klanten te maximaliseren door verdere schaalbaarheid toe te voegen aan het leerplatform van Lepaya en te profiteren van hun investeringen in geavanceerde bedrijven en technologieën, zoals virtual reality en AI- coachen.

Deze overname benadrukt de enorme schaalbaarheid en het potentieel voor talenttransformatie. Zowel Speak First als Lepaya werken samen met organisaties met een wereldwijd bereik, waaronder Microsoft, L'Oréal, KPMG, ING, Dell en PwC, om diepe culturen van leren en productiviteit op te bouwen.

Amanda Vickers, CEO van Speak First: “We hebben meer dan 30 jaar ervaring in het opleiden en trainen van senior managers. Maar we willen ons als bedrijf ook blijven ontwikkelen. Door ons aan te sluiten bij een snelgroeiende, ambitieuze speler als Lepaya, kunnen we echt transformerend worden en onze klanten voorzien van moderne leertechnologie en -methodologieën.”

René Janssen, CEO en mede-oprichter van Lepaya: “We groeien snel en zien zowel organische als anorganische groei als kansen om de manier waarop ondernemingen leerculturen bouwen te transformeren. Ik ben verheugd om Speak First aan ons portfolio toe te voegen en de grenzen te blijven verleggen op het gebied van relevantie, kwaliteit, context en technologie. Met Speak First aan boord vergroten we niet alleen ons bereik, maar zetten we ook de volgende stap in het uitdagen van traditionele L&D-spelers.”

Lepaya is in 2018 opgericht door René Janssen en Peter Kuperus met het idee dat de juiste training, op het juiste moment, gericht op de juiste vaardigheden, organisaties productiever maakt en algehele bedrijfsgroei mogelijk maakt. Ze worden nu gesteund door investeerders Target Global, Mediahuis Ventures en Tablomondo, waarmee ze tot nu toe 47 miljoen dollar hebben opgehaald.

 

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Netgear banner liggend start week 14