Witold Kepinski - 23 november 2022

Main verwerft Deense Workforce Management specialist TimePlan

Main verwerft Deense Workforce Management specialist TimePlan image

Main Capital Partners kondigt de acquisitie van een meerderheidsbelang in TimePlan Software A/S aan, een toonaangevende leverancier van Workforce Management oplossingen. Samen met het management team zal Main TimePlan verder ondersteunen in hun internationale groeiproces en selectieve buy & build-strategie.

TimePlan, opgericht in 1995 in Aalborg, is een innovatieve Deense softwareleverancier van Workforce Management (“WFM”) oplossingen en telt zo’n 45 medewerkers. Met meer dan 25 jaar ervaring in de WFM-industrie is het platform van het bedrijf uitgegroeid tot een leidende oplossing op het gebied van personeelsplanning, tijdregistratie en HR-administratie. Hun internationale klantenbestand voldoet dagelijks aan een breed scala complexe arbeidswetgeving met betrekking tot collectieve overeenkomsten.
De Deense arbeidsmarkt wordt gekenmerkt door een lange geschiedenis en een grote verscheidenheid aan vakbondsovereenkomsten die de rechten van werknemers beschermen. Dit heeft TimePlan de ideale basis gegeven om een aantal van de meest complexe arbeidsregels en- wetten wereldwijd effectief te kunnen beheren. Bovendien is de oplossing modulair van opzet om nalevering in een breed arsenaal van industrieën te garanderen, daarom is het bedrijf goed gepositioneerd om verschillende kansen in Noordwest-Europa na te streven.

TimePlan bedient momenteel meer dan 240 klanten en hun oplossingen worden in 26 landen binnen heel Europa toegepast. Hun klantbestand bestaat onder andere uit JYSK, Salling Group, Merlin Entertainment Group, IKEA en Bauhaus met vestigingen in Europa.
Vooruitkijkend zal Main Capital Partners TimePlan actief ondersteunen bij het behouden van hun sterke groeiproces door verder uit te breiden naar aangrenzende klantsegmenten en het aanbod aan klanten te verbeteren. Naast initiatieven voor organische groei, zullen strategische add-on acquisities een belangrijk fundament van de groeistrategie zijn, dit ter aanvulling van het innovatieve productportfolio en ter versterking van de marktpositie.

Wessel Ploegmakers, Partner bij Main Capital Partners, stelt: “Toenemende complexiteit van de arbeidsregelgeving, evoluerend personeelsbestand en de noodzaak om het personeelsbestand nauwkeurig te voorspellen en te plannen, is een voortdurende strijd en uitdaging voor veel grote bedrijven. We zien dat TimePlan een krachtige en- tegelijkertijd flexibele oplossing heeft gebouwd om toonaangevende spelers van de industrie in hun respectievelijke segmenten te ondersteunen. We kijken uit naar de samenwerking met het managementteam van TimePlan om hun leidende positie in Europa uit te bouwen. Dit wordt gerealiseerd door het productaanbod aan te vullen, zowel organisch als door middel van acquisities.”

Henrik Baasch, oprichter van TimePlan, zegt: “Het was een fantastische reis om een personeel-gerelateerd idee om te zetten in een solide bedrijf in de afgelopen twee decennia, waar klantgerichte ontwikkeling voorop stond. Echter moet een onderneming er voortdurend voor zorgen dat de management-en eigendomsstructuur passen bij de kansen en taken die voor ons liggen. Ik ben dan ook in het bijzonder enthousiast dat wij Main Capital Partners als meerderheidsaandeelhouder hebben aangetrokken. Ik ga door met een eigendomsbelang en zal de toekomstige ontwikkeling dan ook op de voet volgen. Ik wil mijn dank betuigen aan de vele klanten waarmee we door de jaren heen ontzettend nauw contact hebben gehad en de loyale en vakbekwame medewerkers, die tenslotte samen het fundament van TimePlan maken. Het is tot nu toe een enerverende weg geweest, maar het wordt een minstens zo enerverende toekomst.”

Rex A. Clausager, CEO van TimePlan, voegt er aan toe: “Bij het kiezen van een partner was het belangrijk om het DNA en de nauwe banden met onze klanten en toegewijde medewerkers te behouden. Klanten en medewerkers zijn immers de reden dat TimePlan tot een succesvol bedrijf is gegroeid. We zijn dan ook blij om samen met Main Capital Partners onze innovatieve reis voor TimePlan voort te zetten. We zijn er van overtuigd dat Main de juiste partner voor ons is, aangezien Main al ruim 20 jaar uitsluitend richt op bedrijfskritische software. Zij zullen met kennis en hun netwerk bijdragen aan ons doel om een Workforce Management tool te leveren die waarde toevoegt aan onze klanten.”

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29