Witold Kepinski - 25 november 2022

SoftwareONE noteert mooie groeicijfers

SoftwareONE noteert mooie groeicijfers image

SoftwareONE, leverancier van end-to-end software- en cloudtechnologieoplossingen, heeft een handelsupdate uitgebracht over de resultaten van het derde kwartaal van 2022. Brutowinst op groepsniveau steeg met 17,0% in wisselkoersen aangepast tot 215,6 miljoen Zwitserse Franken (CHF) ofwel 219,12 miljoen euro in het derde kwartaal van 2022 in vergelijking met het voorgaande jaar. De aangepaste EBITDA bedroeg CHF 44,9 miljoen (45,63 miljoen euro) in het derde kwartaal van 2022, een stijging van 30,5% op jaarbasis op een valutaneutrale basis, terwijl de aangepaste EBITDA-marge met 2,7 procentpunten steeg op jaar.

Solutions & Services rapporteerde een valutaneutrale brutowinststijging van 25,3% op jaarbasis, versneld door XSimples, Cloud Services en Application Services. Software & Cloud met sterk momentum en brutowinst 11% hoger op jaarbasis in constante valuta, aangedreven door hyperscaler en ISV-portfolio.

Aangepaste EBITDA-marge van 20,8% in het derde kwartaal van 2022; Een stijging van 2,7 procentpunten op jaarbasis, gedreven door aanhoudende kostenbeheersing. Aan het begin van het eerste kwartaal van 2023 start een aandeleninkoopprogramma van maximaal CHF 70 miljoen.

De vooruitzichten voor het volledige jaar 2022 werden herhaald op basis van robuuste vooruitzichten en aanhoudende focus op het stimuleren van operationele efficiëntie.

Dieter Schlosser, CEO van SoftwareONE: “We hebben in het derde kwartaal van 2022 opnieuw een groei van halverwege de tienerjaren gerealiseerd. Dit toont zowel de veerkracht van het bedrijfsmodel van SoftwareONE als de toewijding van onze klanten om te investeren in digitale transformatie ondanks steeds moeilijker wordende macro-economische omstandigheden. Als vertrouwd adviseur is het altijd onze prioriteit geweest om onze klanten te helpen de volledige voordelen van de overstap naar de cloud te realiseren. Deze voordelen variëren van flexibiliteit en verhoogde productiviteit tot groei en innovatie.”

Rodolfo Savitzky, CFO van SoftwareONE, voegde toe: “Hoewel we blijven investeren in groei, blijven we gefocust op operationele uitmuntendheid en kostendiscipline. Ik ben tevreden met de voortgang van ons nieuwe efficiëntieprogramma tot nu toe en kijk met vertrouwen uit naar de verdere implementatie in 2023."

Lees meer hier.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29