Floris Hulshoff Pol - 01 december 2022

BlackBerry breidt samenwerking met AWS uit

BlackBerry breidt samenwerking met AWS uit image

Tijdens AWS re:Invent 2022 kondigde BlackBerry een uitbreiding aan van zijn gebruik van Amazon Web Services (AWS). Hierdoor is de BlackBerry QNX-technologie voor het eerst in de cloud beschikbaar voor ontwikkelaars van bedrijfskritische embedded systemen. Dit zorgt voor een aanzienlijke versnelling van de time-to-market van hun producten.

In de auto-industrie bijvoorbeeld bevat de gemiddelde auto nu meer dan 100 miljoen regels code en is een toenemende vraag ontstaan naar verbeterde functies en mogelijkheden bij consumenten en wereldwijde toezichthouders. Hierdoor blijft de complexiteit van de volledige elektronica in de auto toenemen. Original equipment manufacturers (OEM's) staan onder enorme druk om het gehele software-ecosysteem van hun voertuig te prototypen, te testen en te valideren en tegelijkertijd te voldoen aan de normen voor functionele veiligheid (ISO 26262) en cyberbeveiliging (ISO 21434). Toegang tot het AWS-aangedreven, cloud-native BlackBerry QNX RTOS helpt bij het hoofd bieden aan enkele van deze uitdagingen en zorgt voor minder ‘onenigheid tussen ontwikkelaars'.

Op AWS re:Invent 2022 demonstreert BlackBerry QNX het Real Time Operating System (RTOS) van het bedrijf, samen met zijn AI-dataplatform (artificial intelligence) - BlackBerry IVY - dat draait op Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) instances, aangedreven door AWS Graviton2-processoren.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024