Witold Kepinski - 02 december 2022

Deltics zet DataCore Swarm in om klanten te bescherm tegen ransomware

Deltics zet DataCore Swarm in om klanten te bescherm tegen ransomware image

De in Hengelo gevestigde IT-dienstverlener Deltics heeft DataCore Swarm geselecteerd als immutable object storage-oplossing voor optimale bescherming tegen ransomware. Dankzij deze oplossing van DataCore kan Deltics zijn klanten voorzien van één robuuste oplossing die zich als een logische eenheid gedraagt en uitstekende prestaties biedt voor het uitvoeren van backup-taken en een veilige file-archivering.

Deltics regelt alles op het gebied van IT: van het netwerk, de servers, de dataopslag en de beveiliging tot en met de werkplek. Het bedrijf ontwerpt, beheert en implementeert daarnaast ook IT-infrastructuren. Deltics' werkveld reikt van hard- tot software, van netwerk tot applicatiedistributie, van cloud tot on-site server en data-opslag-oplossingen. Het bedrijf verleent zijn diensten binnen alle bedrijfssegmenten. De focus ligt echter op de zakelijke dienstverlening, service providers, utiliteit, engineering en gezondheidszorg.

Directe toegang tot bedrijfskritische data

DataCore Swarm is een software defined on-premises oplossing voor objectopslag die de mogelijkheid om gegevens te beheren, op te slaan en te beschermen drastisch vereenvoudigt. Het zorgt ervoor dat alsmaar groeiende datasets continu worden beschermd en direct toegankelijk zijn. Dankzij DataCore Swarm kan Deltics gebruikmaken van eenvoudige, goedkopere en gestandaardiseerde hardware als onderlaag, waarbij de intelligentie voor het opslaan, distribueren en beheren van de data in de software zit.

Frank Embsen, Pre-sales Consultant & Infrastructure Architect bij Deltics: “Het concept van veroorloofbare uitval van hardware zit verweven in een goede software-defined object storage-oplossing. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je daardoor meer vrijheid hebt in je hardwarekeuze, en dus niet gebonden bent aan specifieke hardware. We beginnen ambitieuze projecten altijd op kleine schaal zodat wij daarmee de kosten redelijk binnen de perken houden en op basis van inzichten en ervaring optimaal kunnen opschalen. DataCore Swarm biedt ons die mogelijkheid.”

Om de klant te verzekeren van toegang tot de bedrijfskritische gegevens, combineert Deltics DataCore Swarm met Veeam Backup & Replication: een moderne, flexibele, en betrouwbare backup- en replicatie-oplossing. Het biedt bescherming voor de meest kritische workloads en zorgt ervoor dat data optimaal beschermd is bij een ransomware-aanval. De oplossing ondersteunt onder andere Microsoft Azure, AWS, Google Cloud en VMware.

“We zijn blij dat een partij als Deltics DataCore Swarm heeft geselecteerd om zijn data optimaal en veilig op te slaan”, zegt Ekrem Koç (foto), Sales Director Benelux van DataCore. De manier waarop Deltics dat heeft ingericht, kan als best practise gezien worden in de markt. Samen met Veeam en Deltics hebben we een robuuste backup-oplossing gerealiseerd waarbij niet alleen Deltics zelfs, maar vooral ook zijn klanten profiteren van eenvoudige, immutable en betaalbare storage zonder verlies van performance.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Netgear banner liggend start week 14