Witold Kepinski - 02 december 2022

CTS en Sparkle positioneren samen Google Cloud

CTS en Sparkle positioneren samen Google Cloud image

CTS, IT-dienstverlener en Google Cloud MSP partner, kondigt de samenwerking aan met internationale service provider Sparkle. Met de samenwerking zorgen de partijen voor een versnelde cloudadoptie in de Nederlandse onderzoeks- en onderwijssector, bij onder andere universiteiten, hogescholen en Universitair Medische Centra (UMC’s).

De samenwerking vindt plaats binnen de Open Clouds for Research Environments (OCRE) - een initiatief dat de digitalisering van Europese universiteiten en onderzoekscentra en de adoptie van cloudsystemen wil versnellen - waarbij Sparkle officieel cloud framework provider en Google Cloud integrator is in 27 Europese landen. Sparkle zal via SURF, een samenwerkingsverband van Nederlandse universiteiten, hogescholen, UMC’s, onderzoeksinstellingen en mbo-instellingen die gezamenlijk investeren in ICT-innovatie, Google Cloud-diensten aanbieden tegen gunstige voorwaarden. CTS levert daarbij de professional services, zoals de migratie en het inrichten van een landing zone, om daarmee de instellingen tijdens hun hele cloudtraject te ondersteunen.

Samenwerking voor drie jaar
De samenwerking tussen CTS en Sparkle is voor de komende drie jaar verzegeld en de eerste gesprekken met potentiële klanten worden gevoerd. Vanuit beide bedrijven kunnen er klanten worden aangeleverd, waar CTS en Sparkle samen voor aan de slag gaan. CTS blinkt daarbij uit in zijn kennis van Google Cloud, omdat zij exclusief met deze cloudprovider werken.

Marcel Stolk, Country Manager Nederland van CTS: “We zijn erg blij met de samenwerking met Sparkle, omdat we onderzoeksinstellingen zo kennis kunnen laten maken met de voordelen van Google Cloud. Van oudsher kiezen zij vaak voor Amazon of Microsoft, maar Google Cloud is bij uitstek geschikt voor deze bedrijven. Deze cloud is namelijk ontzettend sterk in het interpreteren, analyseren, visualiseren en beveiligen van data. Wij faciliteren de overgang naar Google Cloud tot in de puntjes, zodat deze organisaties direct aan de slag kunnen met alle data die zij bezitten. Ook kunnen we door deze samenwerking organisaties helpen die zelf met Google Cloud zijn begonnen tijdens de coronacrisis, maar deze wegens gebrek aan tijd en kennis nog niet optimaal in hebben kunnen richten. We kijken ernaar uit om deze onderzoeksinstellingen te helpen om mooie dingen te doen met Google Cloud.”

Annalisa Bonatti, EVP Enterprise bij Sparkle: “We zijn ontzettend blij om samen te werken met CTS. Door onze respectievelijke expertise in de cloud en digitale diensten samen te brengen, willen we de kosten en complexiteit van de migratie naar de cloud verminderen. Zoals we al hebben gedaan bij andere toonaangevende Europese universiteiten en instellingen."