Witold Kepinski - 03 december 2022

Elastic boekt meer omzet en optimaliseert aantal werknemers

Elastic boekt meer omzet en optimaliseert aantal werknemers image

Elastic, het bedrijf achter Elasticsearch en Elastic Stack, heeft resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2023 (eindigend op 31 oktober 2022). De totale omzet bedroeg 264,4 miljoen dollar, een stijging van 28% op jaarbasis, of 34% op basis van constante wisselkoersen. Het nettoverlies bleef stabiel op 47,3 miljoen dollar. Verder optimaliseert Elastic het aantal werknemers dat met 13 procent wordt gereduceerd.

De omzet van Elastic Cloud bedroeg 103,2 miljoen dollar, een stijging van 50% op jaarbasis, of 52% op basis van constante wisselkoersen. Het GAAP-bedrijfsverlies bedroeg 49 miljoen dollar, de GAAP-bedrijfsmarge was -18 procent.

"In het tweede kwartaal hebben we zowel onze omzet- als winstgevendheidsdoelstellingen overtroffen, wat de operationele hefboomwerking aantoont die inherent is aan ons bedrijfsmodel", aldus Ash Kulkarni, CEO van Elastic. “De omzet groeide met 34% op jaarbasis in constante valuta. Zelfs in dit moeilijke zakelijke klimaat blijven we klanten consolideren op ons platform met aanvullende use cases. We blijven vertrouwen hebben in onze kansen op de lange termijn, aangezien we onze kostenstructuur gedisciplineerd beheren en onze focus op winstgevende groei aanzienlijk vergroten.”

Het bedrijf kondigde ook een selectieve vermindering aan van zijn personeels- en faciliteitengerelateerde kostenoptimalisatiemaatregelen om zijn investeringen beter af te stemmen op zijn strategische prioriteiten. “We herschikken de investeringen over alle functies en zullen wat spaargeld strategisch herinvesteren in gebieden die ons het best positioneren om winstgevende groei te stimuleren. Met deze veranderingen verwachten we onze niet-GAAP-groei van het bedrijfsresultaat in de tweede helft van fiscaal 2023 te versnellen en een non-GAAP operationele marge van 10% te behalen in fiscaal 2024”, aldus Kulkarni.

Het bedrijf verwacht de volgende resultaten voor het derde kwartaal van fiscaal 2023 en werkt zijn eerdere prognoses voor het volledige boekjaar 2023 als volgt bij:

Voor het derde kwartaal van boekjaar 2023 (eindigend op 31 januari 2023):

De totale omzet zal naar verwachting tussen 272 miljoen en 274 miljoen dollar bedragen, wat neerkomt op 22% jaar-op-jaar groei in het midden (26% jaar-op-jaar constante wisselkoersgroei in het midden)

De totale omzet zal naar verwachting tussen 1.067  en 1.073 miljoen dollar bedragen, wat neerkomt op 24% jaar-op-jaar groei in het midden (28% jaar-op-jaar constante wisselkoersgroei in het midden)

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infinity IT BN start 2 feb