Floris Hulshoff Pol - 05 december 2022

Wensink Automotive en Unica ICT Solutions verlengen samenwerking

Wensink Automotive en Unica ICT Solutions verlengen samenwerking image

De samenwerking tussen Wensink Automotive en Unica ICT Solutions, die inmiddels al ruim twintig jaar bestaat, wordt de komende jaren verder verstevigd. Beide partners hebben opnieuw voor een samenwerkingsverband gekozen voor de update van de kantoorautomatisering van de mobiliteitsaanbieder. Daarmee zal het inmiddels 35 jaar bestaande Wensink gebruik maken van een flexibel ICT-platform op basis van Microsoft Azure, volledig passend binnen haar doelstellingen en de ontwikkelingen in de markt. Het contract daarvoor werd onlangs door beide partijen beklonken.

Strategisch partnership als basis

“De samenwerking tussen Wensink Automotive en Unica ICT Solutions gaat al ruim twintig jaar terug. We zijn niet alleen haar partner voor de kantoorautomatisering, maar ook op het gebied van service- en beheerondersteuning, verbindingen, telefonie en communicatie”, zo verwoordt Casper van Bronkhorst, directeur Operations & Consultancy bij de ICT-dienstverlener. De huidige kantooromgeving van Wensink was aan vervanging toe, waardoor beide partijen vanuit hun strategische samenwerking een roadmap hebben uitgestippeld. Daar is nu een schaalbare, flexibele omgeving uitgekomen op basis van Microsoft Azure Virtual Desktop, in combinatie met een moderne AVD werkplekinrichting met Microsoft 365, Intune en Autopilot. Door deze stap wordt het beheer voor Wensink eenvoudiger en kan Unica als ICT-partner meer toegevoegde waarde bieden.

Visie op flexibiliteit

Van Bronkhorst vertelt verder: “We hebben veel ervaring binnen de automobielbranche en kennen deze dan ook erg goed. Wat zijn de trends en ontwikkelingen, maar ook wat de uitdagingen voor nu en de komende jaren zijn. Zo kunnen we goed meedenken in de ontwikkeling van de best passende kantoorautomatisering en visie op ICT-gebied.” De nieuwe omgeving stelt Wensink in staat eenvoudig op- en af te schalen en haar ruim 1200 medewerkers te voorzien van een moderne, nieuwe werkplek. Wensink kan zich zo volledig richten op haar core business; haar klanten de allerbeste mobility op het juiste moment bieden.

Naast ICT Solutions werkt Wensink ook samen met Unica Building Services voor het technisch onderhoud en beheer van haar vestigingen. “We zijn er trots op dat Wensink Automotive opnieuw het avontuur voor haar kantoorautomatisering met Unica ICT Solutions is aangegaan en wij zien deze continuering van de samenwerking als resultaat van wederzijds vertrouwen”, besluit Van Bronkhorst.

Foto: Gert van Kooy (CIO Wensink Automotive) & Gerard Tijink (Directeur Unica ICT Solutions) ondertekenen de continuering van de samenwerking

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024