Wouter Hoeffnagel - 22 december 2022

Vermoedelijk ransomware-incident bij The Guardian

Vermoedelijk ransomware-incident bij The Guardian image

Het Britse dagblad The Guardian is vermoedelijk getroffen door IT-incident. Hoofdredacteur Katharine Viner spreekt van een mogelijke ransomware-aanval. De problemen spelen sinds dinsdagavond.

De aanval heeft impact op de IT-infrastructuur van The Guardian. Het gaat daarbij onder meer om systemen die The Guardian achter de schermen gebruikt. Werknemers van het dagblad moeten door het incident thuiswerken. De productie van het dagblad lijkt niet te zijn verhinderd.

'Serieus incident'

"Zoals iedereen weet is er in de afgelopen een serieus incident geweest dat ons IT-netwerk en systemen treft. We denken dat dit een ransomware-aanval is, maar blijven alle mogelijkheden overwegen", zegt Anna Bateson, chief executive van The Guardian Media Group tegen personeel.

"We blijven onze website en apps wereldwijd uitgeven en hoewel onze interne systemen getroffen zijn, zijn we ervan overtuigd dat we morgen (red: donderdag 22 december) ook in print kunnen publiceren. Onze technologieteams werken aan alle aspecten van dit incident, waarbij het overgrote merendeel van onze werknemers vanuit huis kan werken net zoals we tijdens de pandemie deden."

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024