Floris Hulshoff Pol - 08 januari 2023

Equinix verhoogt temperatuur in datacenters om energieverbruik te optimaliseren

Equinix verhoogt temperatuur in datacenters om energieverbruik te optimaliseren image

Equinix gaat als eerste colocatiedatacenter de temperatuur in zijn datacenters verhogen om zo het totale energieverbruik op den duur verminderen. Het bedrijf heeft een meerjarenplan in gang gezet en een nieuwe roadmap gemaakt voor de thermische operaties binnen zijn datacenters. Door efficiënter met koeling om te gaan wil Equinix de CO2-impact verminderen, terwijl de kwaliteit van een hoogwaardige operationele omgeving in de datacenters – waar het bedrijf om bekend staat – gewaarborgd blijft.

Op termijn zal dit initiatief naar verwachting duizenden klanten van Equinix in staat stellen om de Scope 3-koolstofemissies van hun datacenteractiviteiten te verminderen. Een belangrijke pijler, omdat duurzaamheid van de supply chain een steeds grotere rol speelt binnen milieu-initiatieven van bedrijven.

Optimale service en efficiëntie
IT-apparatuur in datacenters, waaronder routers, servers en opslagarrays, geven veel warmte af. Dit maakt dat datacenters worden uitgerust met robuuste koelsystemen om die warmte af te voeren. "De meeste datacenters werken binnen beperkende temperatuur- en vochtigheidsbanden, wat resulteert in omgevingen die onnodig koeler zijn dan nodig", zegt Rob Brothers, Program Vice President, Datacenter Services, IDC.

"Equinix gaat samenwerken met andere partijen om anders na te gaan denken over temperaturen binnen datacenteromgevingen. Zo willen we nagaan hoe we als industrie optimale serviceniveaus voor bedrijfskritische digitale infrastructuur kunnen garanderen, terwijl we tegelijkertijd de efficiëntie van datacenters verbeteren. Met dit initiatief gaat Equinix een sleutelrol spelen in het aanjagen van veranderingen in de industrie en helpen we vorm te geven aan de algemene duurzaamheidsdoelen waaraan we allemaal moeten werken", aldus Brothers.

Als onderdeel van dit nieuwe efficiëntie-initiatief verwacht Equinix zijn datacentersoperaties dichter bij 27°C (80°F) te exploiteren. De operationele grenzen in het wereldwijde datacenterportfolio van het bedrijf worden afgestemd op de wereldwijd aanvaarde grenzen van de A1A-normen van de American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE). In combinatie met bestaande initiatieven van Equinix, zoals het optimaliseren van het gebruik van buitenlucht om de datacenters te koelen, zal dit nieuwe initiatief bijdragen aan de algehele duurzaamheid van de datacenters. De efficiëntieverbeteringen worden gemeten aan de hand van de Power Usage Effectiveness (PUE). PUE staat voor de totale hoeveelheid stroom die door een datacenter wordt gebruikt, gedeeld door de stroom die wordt gebruikt om de IT-apparatuur in het datacenter te laten draaien, en biedt een industriestandaard voor de energie-efficiëntie van datacenters.

Tot 10 procent energieverbetering
"Onze koelsystemen zijn goed voor ongeveer 25 procent van ons totale energieverbruik wereldwijd", zegt Raouf Abdel, Executive Vice President, Global Operations bij Equinix. "Met dit nieuwe initiatief kunnen we de thermostaat in onze datacenters op intelligente wijze aanpassen op dezelfde manier als consumenten dat thuis doen. Eenmaal uitgerold over onze huidige wereldwijde datacenter footprint, verwachten we energie-efficiëntieverbeteringen tot wel 10 procent op verschillende locaties."

"Datacenters zijn van cruciaal belang voor ons dagelijks leven, ze huisvesten de apparatuur en verbinden de bedrijven met elkaar die ons digitale leven faciliteren - van online shoppen en het versturen van e-mails, tot het streamen van films en videogesprekken", zegt Jon Lin, Executive Vice President en General Manager, Data Center Services bij Equinix. "Aangezien meer dan 10.000 bedrijven wereldwijd vertrouwen op de digitale infrastructuur van Equinix, speelt deze een cruciale rol in hun toeleveringsketens. Dit initiatief, zodra het is ingevoerd, heeft de potentie om deze bedrijven aanzienlijk te helpen om de Scope 3 koolstofemissies in hun supply chain te verminderen en om zo hun algemene klimaatdoelstellingen te halen. Het markeert een belangrijke stap in ons uitgebreide duurzaamheidsprogramma en onze klimaatneutrale inzet."

Cloudian BW - week 11/12-2023 DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023