Witold Kepinski - 09 januari 2023

Microsoft neemt Fungible over

Microsoft neemt Fungible over image

Microsoft neemt voor een onbekend bedrag Fungible over, een leverancier van composable infrastructuur gericht op het versnellen van netwerk- en data storage prestaties in datacenters met zeer efficiënte, energiezuinige gegevensverwerkingseenheden (DPU's).

De technologieën van Fungible helpen bij het mogelijk maken van krachtige, schaalbare, gedesaggregeerde, uitgeschaalde datacenterinfrastructuur met betrouwbaarheid en veiligheid, aldus Microsoft.

Het Fungible-team voegt zich bij de engineeringteams voor datacenterinfrastructuur van Microsoft en zal zich richten op het leveren van meerdere DPU-oplossingen, netwerkinnovatie en hardwaresysteemverbeteringen.

Deze overname toont volgens Microsoft aan dat het zich inzet voor gedifferentieerde langetermijninvesteringen in datacenterinfrastructuren, die het brede scala aan Microsoft technologieën en aanbiedingen verbetert, waaronder offloading, verbetering van de latentie, verhoging van de datacenterserverdichtheid, optimalisatie van energie-efficiëntie en verlaging van kosten.

SLTN Vierkant Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023