Wouter Hoeffnagel - 13 januari 2023

Citrix en Tibco schrappen vijftien procent van de banen

Citrix en Tibco schrappen vijftien procent van de banen image

Cloud Software Group, ontstaan uit de fusie van Citrix en Tibco, neemt afscheid van zo'n 15 procent van zijn personeel. Ongeveer 2.000 banen gaan verloren.

Topman Tom Krause licht de reorganisatie in een blogpost toe. "Gisteren hebben we ongeveer 15% van het totale personeelsbestand van de Cloud Software Group laten weten dat hun functie is geëlimineerd of overbodig is geworden als onderdeel van ons planningsproces voor het nieuwe bedrijf", schrijft Krause. "Over het algemeen zijn deze effecten afgestemd op:

  • Het elimineren van overbodige functies in bedrijfsfuncties en gedeelde diensten aangezien we opereren als een gecombineerd bedrijf, waardoor onze organisatiestructuur drastisch wordt afgevlakt om een veel grotere verantwoordelijkheid te stimuleren.
  • Meer van onze interne middelen richten op onze topklanten en productroadmaps die aansluiten bij die klanten.
  • Meer investeren in productontwikkeling binnen onze verfijnde productroadmaps en het elimineren van middelen die zijn toegewijd aan andere niet-essentiële gebieden.
  • Meer investeren in ondersteuning om de klanttevredenheid te verbeteren.
  • Vereenvoudiging van onze interne processen, programma's en systemen en de management- en administratierollen die nodig zijn om deze te ondersteunen.

Krause spreekt van een moeilijk besluit, waardoor veel banen verloren gaan. De topman noemt de reorganisatie echter nodig met het oog op de toekomst.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024