Floris Hulshoff Pol - 16 januari 2023

Russen kunnen software updates van Intel en Microsoft downloaden

Russen kunnen software updates van Intel en Microsoft downloaden image

In Rusland kunnen mensen naar verluidt opnieuw stuurprogramma's en andere software downloaden van Intel en Microsoft, ondanks dat beide bedrijven uit het land zijn vertrokken na de gewelddadige invasie van Rusland in Oekraïne zo meldt The Register.

Wel moeten gebruikers in Rusland een omslachtige route nemen om de laatste bestanden en updates te bemachtigen, zo meldt het Russische CNews uit Moskou.

Via een zoekmachine kunnen gebruikers dan het downloadportaal van Intel bereiken. Intel Download Center en Intel Download Support Assistant zouden uitmaken van de garantieverplichtingen van Intel.

Anonieme bronnen vertelden eerder aan Tom's Hardware dat hoewel Intel verbindingen vanuit Rusland blokkeerde, de chipmaker eind vorig jaar de toegang tot de Intel-driver en het ondersteuningsdownloadportaal voor Russen heeft hersteld.

Russische media melden verder dat bepaalde beperkingen rond Microsoft updates eind 2022 zijn opgeheven. Naar verluidt zouden updates voor bijvoorbeeld Windows 11 kunnen worden gedownload en geïnstalleerd door mensen die woonachtig zijn in Rusland.

Lees meer in The Register.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024