Witold Kepinski - 18 januari 2023

OGD en Uniserver sluiten partnerschap voor private clouddienstverlening

OGD en Uniserver sluiten partnerschap voor private clouddienstverlening image

OGD ict-diensten en Uniserver starten een strategisch partnerschap om gezamenlijk klanten te voorzien van private clouddienstverlening. Op 17 januari 2023 hebben beide organisaties de samenwerking bezegeld.

OGD wilde haar portfolio van datacenterdienstverlening uitbreiden. De ict-dienstverlener koos ervoor om haar fysieke private cloudplatform uit te besteden. Uit de selectieprocedure van de ict-leverancier kwam Uniserver als beste uit de bus. De Alkmaarse cloudprovider sprong eruit vanwege de culturele en strategische fit. Ook vulden de portfolio’s van beide partijen elkaar goed aan.

Een culturele en strategische match
Rik van Berendonk, CTO van OGD, over de keuze voor Uniserver: “Wat opviel in het voortraject van de samenwerkingsovereenkomst is de culturele en strategische match. We kunnen op alle niveaus goed met elkaar schakelen. Daarnaast levert Uniserver aan B2B-klanten. We hebben verschillende doelgroepen, waardoor we niet in elkaars vaarwater zitten. Kortom: een hele goede match.”

Yannick de Lange, managing director bij Uniserver over het nieuwe partnerschap: “Gedurende het selectieproces hebben wij ervaren dat Uniserver en OGD elkaar goed aanvoelen én aanvullen. Wij zien in de samenwerking met OGD veel potentie om met clouddiensten in de markten van OGD te groeien.”

Een compleet portfolio van clouddienstverlening
OGD voegt de datacenter diensten van Uniserver toe aan haar aanbod in private clouddienstverlening. Met deze dienstverlening van Uniserver maakt OGD haar clouddienstverlening compleet. Andere cloudproviders waar OGD op dit gebied mee samenwerkt zijn Equinix en NorthC.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024