Wouter Hoeffnagel - 20 januari 2023

Cryptoplatform Genesis vraagt faillissement aan

Cryptoplatform Genesis vraagt faillissement aan image

Cryptoplatform Genesis vraagt een gedeeltelijk faillissement aan. Het bedrijf heeft 3 miljard dollar aan schulden. Onder meer het Nederlandse Bitvavo is getroffen, data nog 280 miljoen euro krijgt van Genesis. Het bedrijf verwacht dat de problemen geen impact hebben op klanten.

Genesis richt zich onder meer op het uitlenen van geld aan bedrijven die zich bezig houden met digitale valuta. Het bedrijf is door het faillissement van cryptoplatform FTX in problemen gekomen. Het faillissement komt niet onverwacht; diverse media meldde deze week al dat Genesis op korte termijn faillissement aanvraagt.

Het Nederlandse Bitvavo is een van de schuldeisers van Genesis. In een verklaring meldt Bitvavo te verwachten 70% van de 280 miljoen euro die het bedrijf nog van Genesis krijgt terug te krijgen. Het onderhandelt nog over de overige 30% van de schuld. "Eerder hebben we al gemeld dat er een voorstel op tafel lag waarin alvast 70% zou worden terugbetaald in een voor Bitvavo acceptabele termijn, en dat over de resterende 30% nog discussie was", schrijft Bitvavo. "In de afgelopen dagen zijn deze gesprekken over dit restant verder gevorderd. Vanuit de vertrouwelijkheid van de onderhandelingen kunnen we over het concrete onderhandelingsresultaat pas verdere mededelingen doen als de onderhandelingen volledig afgerond zijn."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei