Floris Hulshoff Pol - 21 januari 2023

Snowflake koopt SnowConvert van Mobilize.net

Snowflake, een Data Cloud-bedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor Snowflake om SnowConvert over te nemen, de belangrijkste suite met tools voor het efficiënt migreren van databases naar de Data Cloud, van Mobilize.Net. De afronding van de overname is afhankelijk van de ontvangst van de vereiste wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke afrondingsvoorwaarden.

Een belangrijke uitdaging bij platformmigraties is de codeconversie die nodig is om ervoor te zorgen dat alle verouderde databasefunctionaliteit met minimale tijd en moeite naar de cloud kan worden verplaatst. De SnowConvert-toolkit is al lang een voorkeursoplossing voor het migreren van werklasten van klanten naar Snowflake, met behulp van geavanceerde automatiseringstechnieken die de behoefte aan handmatige codering verminderen en ervoor zorgen dat migratieprojecten succesvol zijn.

Na het converteren van meer dan 1,5 miljard regels code met SnowConvert, heeft de toolkit bewezen de migratie-inspanning aanzienlijk te verminderen en de snelheid van het migreren van verouderde databases naar Snowflake aanzienlijk te verbeteren door de ingebouwde analysemogelijkheden op gegevenstype- en procedureniveau. als overeenkomend met inheemse typen van Snowflake. Naast verouderde databaseconversies, converteert SnowConvert ook workloads die zijn geschreven in Scala en Python, waardoor het gemakkelijk wordt om die code over te dragen naar Snowflake's Snowpark - ontwikkelaarsomgeving.

“Een van onze belangrijkste doelstellingen bij Snowflake is om het onze klanten en partners zo snel en eenvoudig mogelijk te maken om waarde uit data te halen. Voor veel organisaties begint dat met de efficiënte migratie van hun verouderde databases en applicaties naar de Data Cloud”, zegt Ted Brackin, Snowflake VP of Professional Services. "Met de overname van SnowConvert kunnen we meer klanten, partners en in bredere zin ons Snowflake-partnernetwerk helpen meer gegevens en applicaties naar de Data Cloud te verplaatsen, waardoor klanten sneller waarde kunnen halen uit hun investering in Snowflake."

"Om ervoor te zorgen dat organisaties geld kunnen verdienen met al hun data en de inzichten en services kunnen genereren die hun bedrijf onderscheiden, hebben ze de snelheid en flexibiliteit nodig die een modern dataplatform biedt", zegt Tom Button, voorzitter en CEO van Mobilize.Net. "Door de krachten te bundelen met Snowflake krijgen klanten naadloos toegang tot de belangrijkste suite van tools voor het migreren van hun data naar het platform van Snowflake, zodat ze sneller kunnen profiteren van de snelheid en flexibiliteit van de Data Cloud."

SnowConvert zal Snowflake's voetafdruk voor professionele dienstverlening uitbreiden in Costa Rica, Colombia, en Bellevue, Washington.