Floris Hulshoff Pol - 23 januari 2023

Ericsson biedt Cradlepoint NetCloud Private Networks

Ericsson biedt Cradlepoint NetCloud Private Networks image

Een breed scala aan bedrijven in diverse sectoren staat op het punt om te profiteren van een belangrijke uitbreiding van het aanbod van Private Network-oplossingen van Ericsson met de nieuwe Enterprise-IT oplossing van Cradlepoint, een dochteronderneming van Ericsson.

De software gedefinieerde (SD) oplossing, Cradlepoint NetCloud Private Networks, is een integrale oplossing die op basis van een abonnement wordt aangeboden. De aanvankelijke focus ligt op de traditioneel op lean IT gerichte bedrijven die actief zijn in sectoren zoals de logistiek, lichte productie, overheid, grote detailhandel, gezondheidszorg en horeca.

NetCloud Private Networks is vanaf 11 januari 2023 verkrijgbaar en zal aanvankelijk zijn gericht op de Verenigde Staten via CBRS-spectrum.

Ericsson beschikt dankzij de toevoeging van NetCloud Private Networks over het meest uitgebreide Private Network-portfolio binnen de branche. Daarmee voorziet Ericsson optimaal in de behoeften van bedrijven en sectoren die digitale transformatie en de vierde industriële revolutie omarmen.

Will Townsend, Senior Analist Carrier & Enterprise Networking bij het IT-analistenbureau Moor Insights: “Of je nu een zakelijke gebruiker bent van een privaat mobiel netwerk of een communications serviceprovider die optreedt als reseller van een oplossing voor private netwerken, het is van cruciaal belang om samen te werken met een leverancier die ondersteuning kan bieden voor een breed scala aan toepassingsscenario’s. Ericsson richt zich op de ontwikkeling van oplossingen voor private netwerken die tegemoetkomen aan de uiteenlopende behoeften van bedrijven met simpele tot meer complexe IT- en OT-omgevingen.

George Mulhern, Senior Vice President Enterprise Wireless Solutions Business Area bij Ericsson en CEO van Cradlepoint: “De toevoeging van de oplossing van Cradlepoint aan het Private Networks-aanbod van Ericsson is een nieuwe mijlpaal in de succesvolle integratie van Cradlepoint binnen Ericsson. Ericsson versterkt hiermee zijn leiderschap op het gebied van oplossingen voor private mobiele netwerken die ondersteuning bieden voor toepassingsscenario’s voor bedrijven van elke omvang in diverse sectoren. Deze organisaties zullen profiteren van ons brede scala aan mogelijkheden terwijl ze hun digitale transformatie kracht bijzetten met draadloze technologie en innovatieve connectiviteitsoplossingen.”

Hij voegt daaraan toe: “NetCloud Private Networks richt zich speciaal op IT-organisaties die op zoek zijn naar een software gedefinieerde (SD) oplossing die hen in staat stelt om gebruik te maken van bestaande netwerk-investeringen, voorziet in Enterprise-class security die plug & play implementaties mogelijk maakt en zich eenvoudig laat beheren.”

Met de toevoeging van NetCloud Private Networks omvat het Private Network-aanbod van Ericsson nu:

Cradlepoint NetCloud Private Networks: Deze oplossing zal beschikbaar zijn via een select aantal partners en biedt alles wat bedrijven nodig hebben voor de implementatie en het beheer van een privaat mobiel netwerk. Hieronder vallen o.a. vereenvoudigd cloud-native beheer met NetCloud Manager, schaalbaarheid, een plug & play implementatie en zero trust network access (ZTNA). Zie voor meer informatie het gerelateerde persbericht ”Cradlepoint Announces NetCloud Private Networks – An Enterprise-Class Private Cellular Network Solution Designed to Leverage Network Infrastructure Investments”.

Ericsson Private 5G: Deze geavanceerde, op 4G en 5G gebaseerde via het Ericsson ecosysteem aangeboden oplossing voor private netwerken wordt sinds 2021 in diverse industriële sectoren ingezet door onder meer maakindustrie, havens, energiebedrijven, luchthavens en olie- en aardgasbedrijven. Zij kunnen deze oplossing aanpassen aan hun specifieke behoeften voor de realisatie van Industry 4.0 en zakelijke transformatie.

Cradlepoint Private Network Endpoints: Cradlepoint biedt een uitgebreide reeks van endpoints die met private netwerken compatibel zijn. Bedrijven kunnen deze apparaten verbinden met elk 4G- of 5G-netwerk, inclusief oplossingen uit de Private Network-reeks van Ericsson.

Ecosysteempartners: Ericsson en Cradlepoint werken samen met ecosysteempartners die beschikken over eenvoudig integreerbare oplossingen voor digitalisering. Voorbeelden zijn apparaten om processen te verbinden en automatiseren, sensoren voor het vastleggen en analyseren van data en slimme tools die personeel productiever maken, speciaal ontwikkeld voor verticale markten.

Volgens een prognose van onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC) zal er in 2026 meer dan 8,3 miljard dollar omgaan in de wereldwijde markt voor private LTE-/5G-netwerken. Dit komt overeen met een gemiddelde jaarlijkse groei (CAGR) van 35,7 procent tussen 2022 en 2026.

Deze verwachte groei zal worden aangejaagd door een verschuiving van de innovatiefocus van bedrijven en sectoren. Oplossingen voor private mobiele netwerken bieden organisaties de mogelijkheid om bestaande toepassingen op eenvoudige wijze uit te breiden en nieuwe, door augmented reality en virtual reality (AR/VR) ondersteunde, beveiligings-kritische en low latency afhankelijke toepassingen in gebruik te nemen