Floris Hulshoff Pol - 24 januari 2023

HPE breidt next-generation HPE ProLiant portfolio uit

HPE breidt next-generation HPE ProLiant portfolio uit image

HPE breidt het HPE ProLiant Gen11 next-generation portfolio uit. De nieuwe producten zijn gericht op ondernemingen die gebruikmaken van private cloud en big data, organisaties die aan de edge opereren en Telecomdienstverleners.

De HPE ProLiant Gen11 servers zijn ontwikkeld voor een hybride wereld. De servers  ondersteunen een breed scala aan workloads die bedrijven in staat stellen sneller te innoveren en moderniseren. Naarmate de vraag naar data toeneemt, van de edge tot de cloud, blijven moderne en veranderende workloads druk zetten op bestaande infrastructuren. Hierdoor wordt elk bedrijf uitgedaagd zijn IT-basis te versterken. Om de klus zo optimaal mogelijk te klaren, moet er rekening gehouden worden met verschillende eisen en variabelen als latentie, schaalgrootte, prestaties, economie en nu ook locatie.

Business stimuleren

Met HPE ProLiant next-generation servers gebouwd met 4e generatie Intel Xeon Scalable processors bieden compute-oplossingen om hybride omgevingen van energie te voorzien, ongeacht waar deze zich bevinden - van de edge tot de cloud. Deze nieuwste serie van HPE ProLiant servers voorzien in de verschillende eisen van bedrijven, variërend van lokale storagecapaciteit, cradle-to-grave beveiligingsfuncties tot energie-efficiëntie of flexibele implementatie-opties.

De HPE ProLiant DL320 Gen11 is een nieuwe edge-centric compute server ontworpen om next-generation workloads voor diverse rack-omgevingen aan de edge te moderniseren en aan te sturen. Met mogelijkheden voor workloads zoals virtuele desktop (VDI), video streaming en analyse.

De HPE ProLiant DL360 Gen11 levert compacte, geoptimaliseerde enterprise infrastructuurservices in 1U rack ruimte, ongeacht of het gaat om VM's, containers of bare metal voor zakelijke workloads met dualsocketprestaties. Dit maakt de DL360 ideaal voor IT-infrastructuur en hyperconverged workloads.

Schaalbare compute

De HPE ProLiant DL380 Gen11 server is voorzien van een dual socket, 2U form factor met geavanceerde schaalbaarheid voor storage en accelerator, zodat hij bruikbaar is voor workloads die geavanceerde DPU's en GPU’s nodig hebben. De uitbreidbaarheid biedt een breed scala aan uiteenlopende workloads, waaronder virtualisatie, private cloud en datamanagement.

De HPE ProLiant ML350 Gen11 server is een energie-efficiënte server. Hij is gebouwd voor bedrijven die opereren aan de edge met flexibiliteit om next-generation workloads aan te sturen - of die locatie nu een hoofdkantoor is of een andere externe faciliteit.

Workloads aan de edge, in de cloud of beide

“In een wereld die steeds meer datagedreven en verbonden is, vereisen klanten en hun toenemende workloads aan de edge, in de cloud of beide, verdergaande compute prestaties. Intel is trots op het feit dat we samen met HPE de 4e generatie Intel Xeon Scalable processors kunnen lanceren in HPE’s ProLiant Gen 11 servers," zegt Janet George, Corporate VP en GM, Cloud en Enterprise Solutions Group, Intel. "Samen brengen we de volgende generatie platforms op de markt die gebouwd zijn om te voldoen aan de versnelde compute eisen van edge tot cloud, en ontsluiten we nieuwe zakelijke mogelijkheden voor onze klanten en partners.”

Nieuwe wereldrecords op het gebied van energie-efficiëntie en virtualisatie

HPE meldt meerdere wereldrecords te hebben gevestigd met de nieuwe HPE ProLiant Gen11 Servers met 4e generatie Intel Xeon Scalable processoren:

 • HPE ProLiant ML350 Gen11 behaalde zes wereldrecords op het gebied van energie-efficiëntie voor tower servers.
 • HPE ProLiant DL380 Gen11 vestigt het wereldrecord voor 448 totale cores op VMware VMmark.
 • De HPE ProLiant DL380 Gen11 servers leveren tot 1,68x meer virtualisatie performance en 19% prijs-prestatieverbetering ten opzichte van Gen10 Plus servers.
 • HPE ProLiant Gen11 servers bieden plaats aan tot 2,2x meer gebruikers voor Online Transaction Processing (OLTP) in vergelijking met HPE ProLiant Gen10.
 • Tot 2,76x hogere prestaties op het gebied van compute intensieve integer doorvoer vergeleken met HPE ProLiant DL380 Gen10.
 • Tot 3,37x hogere prestaties op het gebied van compute-intensieve floating point doorvoer vergeleken met HPE ProLiant DL380 Gen10.

Compute serverbeheer

Elk bedrijf staat voor grote uitdagingen: digitaal transformeren, beveiligingsrisico's aanpakken en efficiënt werken. Complex serverbeheer leidt af van deze uitdagingen, verbruikt IT-resources en vertraagt innovatie. Met het HPE ProLiant Gen11 next-generation portfolio wordt het beheer makkelijker. Het biedt een intuïtieve cloudoperatingervaring die kan worden beheerd via een enkele console met behulp van HPE GreenLake for Compute Ops Management. Het HPE GreenLake for Compute Ops Management biedt een consistente, veilige cloud-ervaring die flexibel meeschaalt en de operations vereenvoudigt en verenigt gedurende de gehele server lifecycle, ongeacht waar de compute infrastructuur zich bevindt.
 
In de nabije toekomst breidt HPE het HPE ProLiant Gen11 portfolio uit naar meer workloads en toepassingen:

 • HPE Synergy 480 Gen11 voor het software-defined datacenter, met verbeterde Private Cloud for Enterprise.
 • HPE ProLiant DL560 Gen11 voor big data workloads met quad socket performance en in-memory data acceleratie.
 • HPE ProLiant DL110 Gen11 ontworpen met high density geoptimaliseerde compute voor Telco 5G Services en vRAN.
 • HPE ProLiant ML110 Gen11 ontworpen voor kleine bedrijven en geoptimaliseerd voor betaalbaarheid.
 • Nieuwe HPE ProLiant Gen11 server met uitgebreide GPU-ondersteuning voor enterprise workloads.
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024