Floris Hulshoff Pol - 01 februari 2023

Arcus IT Group en Infradax bundelen krachten

Arcus IT Group en Infradax bundelen krachten image

IT-dienstverlener Arcus IT Group, met acht vestigingen verspreid over Nederland, voegt Infradax toe aan de groep. “Met de overname van Infradax verdubbelt Arcus IT in omvang en ontstaat een onderneming die behoort tot de top ICT-dienstverleners van Nederland. Infradax voegt een aantal interessante activiteiten, diensten en marktsegmenten toe en vergroot onze landelijke dekking met nieuwe locaties. De ervaren en gedreven directie van Infradax investeert mee in de groep. Wij beschouwen hen ook als een belangrijke aanwinst, die ons zal helpen om samen met onze investeerder Egeria onze ambities in de toekomst verder te realiseren”, aldus Rob Verbeek, CEO van Arcus IT Group.

Infradax is net als Arcus IT een landelijke IT-dienstverlener die organisaties helpt met continuïteit, productiviteit en vernieuwing door inzet van IT. Naast Datacenter & Cloud, Moderne Werkplek en IT-Security is Infradax gespecialiseerd in circulaire IT-diensten. Infradax is met name actief in de zakelijke markt en zorg. Daarnaast richt Infradax Overheid zich op gemeenten en lokale overheden met gespecialiseerde dienstverlening op het vlak van (applicatie)beheer en gegevensmanagement. De afgelopen jaren is Infradax door een aantal overnames gegroeid tot een organisatie met zo’n 175 medewerkers en vijf vestigingen. Samen groeien we naar 425 enthousiaste medewerkers en 13 vestigingen verspreid over Nederland.

Partijen hebben de voorgenomen transactie voorgelegd bij de Autoriteit Consument en Markt en beide ondernemingsraden.

Landelijke IT-dienstverlener met regionale aanwezigheid

Tjeerd van 't Veld, CEO van Infradax: “De afgelopen jaren zijn wij behoorlijk gegroeid, qua omvang maar ook zeker qua kennis en portfolio, mede door een aantal overnames. Met deze volgende stap kunnen we gezamenlijk toewerken naar onze ambitie om de beste landelijke IT-dienstverlener met regionale aanwezigheid te zijn. Op dat vlak sluiten onze visies heel mooi aan. Qua diensten en klantsegmenten is er overlap maar ook verbreding, waardoor we klanten nog beter kunnen ondersteunen. Wij kijken ernaar uit om samen met Arcus IT de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van onze mooie organisatie.”

Het huidige jaar zal gebruikt worden om de plannen samen vorm te geven en de samenwerking op alle vlakken op te starten. “Natuurlijk willen we klanten graag zo snel mogelijk laten profiteren van ons gezamenlijke portfolio. Maar vanwege onze omvang en het belang van de continuïteit van dienstverlening aan onze klanten zetten we geen overhaaste stappen”, aldus Rob Verbeek.

SLTN Vierkant NTT BW start 31-5 TM 14-6
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023