Wouter Hoeffnagel - 02 februari 2023

Chinese overheid uit zorgen tegen verdere Amerikaanse beperkingen tegen Huawei

Chinese overheid uit zorgen tegen verdere Amerikaanse beperkingen tegen Huawei image

De Chinese overheid uit zijn zorgen over het berichtgeving dat het Amerikaanse ministerie van Handel geen vergunningen meer afgeeft voor het exporteren van Amerikaanse technologie naar het Chinese bedrijf Huawei. Diverse bedrijven zouden hiervan inmiddels op de hoogte zijn gesteld.

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken deelde zijn zorgen op een persconferentie, meldt CNN. Amerikaanse media meldde onlangs al dat de Amerikaanse overheid de sancties tegen Huawei wil aanscherpen. Het land zou alle Amerikaanse handel met Huawei willen stilleggen. Als voorloper hierop zou het Amerikaanse ministerie van Handel al zijn gestopt met het verstrekken van licenties voor het leveren van Amerikaanse technologie aan Huawei.

Deze licenties zijn nodig aangezien Huawei op de Entity List staat, een zwarte lijst met partijen waarmee Amerikaanse bedrijven niet onbeperkt handel mogen drijven. Leveranciers moeten daardoor een vergunning aanvragen bij de Amerikaanse overheid om handel te drijven met Huawei.