Floris Hulshoff Pol - 03 februari 2023

DXC Technology ziet omzet licht zakken en winst dalen

DXC Technology ziet omzet licht zakken en winst dalen image

DXC Technology rapporteert de resultaten van derde kwartaal gebroken boekjaar 2023. De omzet bedroeg 3,57 miljard dollar voor Q3 FY23, een daling van 12,8% in vergelijking met de periode vorig jaar, en een daling van 3,8% op organische basis. De winst zakte van 102 naar 61 miljoen dollar.

Het bedrijf verwacht overtollige liquide middelen te gebruiken om de balans verder af te bouwen en aandelen terug te kopen voor 400 miljoen dollar om het terugkoopprogramma van 1 miljard dollar te voltooien.

Mike Salvino, voorzitter, president en CEO van DXC merkte op: "Ik ben zeer tevreden met onze sterke resultaten over het derde kwartaal, waar onze uitvoering sterke boekingen opleverde, samen met de aangepaste EBIT-marge, de aangepaste winst per aandeel en de vrije kasstroom die alle verwachtingen overtroffen. Daarnaast blijven we onze initiatieven voor het vormgeven van onze portefeuille uitvoeren en zijn we van plan onze liquide middelen te gebruiken om onze schuld te verminderen, ons profiel van beleggingskwaliteit te versterken en ons aandeleninkoopprogramma van 1 miljard dollar te voltooien. de zaken gaan naar een buiging aan het einde van FY23. Het was geen sinecure om op dit punt te komen, en mijn managementteam en ik zijn trots op het kwaliteitsbedrijf dat we hebben gecreëerd, en we zijn duidelijk en enthousiast over het leveren van de zaken die we voor ogen hadden in FY24."