Wouter Hoeffnagel - 04 februari 2023

Eerste Nederlandse editie van Cisco Live vindt plaats in RAI Amsterdam

Eerste Nederlandse editie van Cisco Live vindt plaats in RAI Amsterdam image

Vanwege de aanhoudende pandemie moest de Cisco Live conferentie twee jaar op een rij worden uitgesteld. Volgende week gaat alsnog de eerste Nederlandse editie van Cisco Live, van 7 tot 9 februari, van start in RAI Amsterdam. De conferentie biedt IT-professionals de gelegenheid tot het delen van kennis, netwerken en ontdekken van de nieuwste technologieën.
 
De komende vier jaar is Smart City Amsterdam gastheer van het Cisco-event, dat naar verwachting duizenden bezoekers aantrekt. De keuze voor Amsterdam is onder andere gebaseerd op de sterke positie die Nederland binnen Europa inneemt op het gebied van technologische innovatie, connectiviteit en zakelijk groeipotentieel.
 
“We hebben er even op moeten wachten maar ik ben er echt ontzettend trots op dat Cisco Live in Nederland gaat plaatsvinden”, zegt Edwin Prinsen (foto), Managing Director Cisco Nederland. “Ik kijk er ontzettend naar uit om onze nieuwe innovaties met klanten en partners te kunnen delen. Ook gaan we ons de komende vier jaar inzetten om kennis te delen en innovatie te stimuleren in de regio Amsterdam.”

Digitale ambitie

De komende vier jaar vindt onder de vlag van Cisco’s Digitale Versnelling Nederland-programma de lancering plaats van verschillende zakelijke en maatschappelijke initiatieven. Met het DVN-programma wil Cisco innovatie in Nederland stimuleren, met als doel om Nederland veilig en duurzaam digitaal verder te brengen.
 
Cisco en RAI Amsterdam hebben de congreslocatie gereed gemaakt voor het ontvangen van de duizenden bezoekers van Cisco Live. Zo is RAI Amsterdam als eerste beurs- en congresorganisatie in Nederland voorzien van een WiFi 6 draadloos netwerk op basis van 'intend-based networking'. Bezoekers beschikken hierdoor ook tijdens piekbelasting gebruik over een stabiel en snel netwerk met hoge dekking.  
 
Via de Cisco Events app kunnen bezoekers zichzelf optimaal bedienen door onder andere gebruik te maken van wayfinding waarmee beursgenoten elkaar, of de kortste route naar één van de sessies kunnen vinden.
 
“We zijn enorm vereerd dat RAI Amsterdam de komende vier jaar de event locatie van Cisco Live is”, zegt Paul Riemens, CEO bij RAI Amsterdam. “Met de nieuwe technologie van Cisco kunnen we onze bezoekers optimaal ondersteunen. Ik ben er dan ook zeker van dat Cisco Live een groot succes gaat worden!”  

Het belang van technologie

In de huidige hybride wereld speelt technologie een belangrijkere rol dan ooit. Cisco kondigt tijdens Cisco Live dan ook de nieuwste technologieën aan op het gebied van netwerken, samenwerken, security en toepassingen, die organisaties helpen om de productiviteit, veerkracht en flexibiliteit te verhogen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024