Floris Hulshoff Pol - 10 februari 2023

M-Files neemt no-code document automation specialist Ment over

M-Files neemt no-code document automation specialist Ment over image

M-Files, speler in Informatiemanagement, heeft bekend gemaakt dat het Ment, (voorheen Contract Mill Oy) een marktleidende no-code document automation specialist heeft overgenomen. Met de overname hebben bestaande en nieuwe gebruikers van het M-Files informatiebeheerplatform de beschikking over een robuuste en bewezen instrument om processen rond documenten te automatiseren. Is zo’n documentproces eenmaal geautomatiseerd dan zijn gebruikers in staat binnen veel kortere tijd effectiever nieuwe documenten te creëren, geheel volgens geldende wet- en regelgeving en de compliancy-regels van de organisatie alsook volgens de best practice principes.

M-Files maakt zich steeds meer de regels van het juridische domein eigen, terwijl Ment in staat is de grootste uitdagingen van die markt tegemoet te treden. Veel juridische professionals, zowel binnen een organisatie als bij de gerenommeerde advocatenbureaus, besteden namelijk veel tijd en energie om steeds opnieuw complexe, maar vergelijkbare juridische documenten te creëren en te beheren. Zoals contracten en andere kritische juridische documenten die voor een organisatie het verschil kunnen zijn tussen succes of falen. Dat is niet alleen inefficiënt, het is ook risicovol, persoonsafhankelijk en absoluut niet schaalbaar. Ment is in staat de beperkingen rondom zo’n complex document automation proces weg te nemen en de gebruikers te voorzien van een werkbare en effectieve selfservice tool. Die stelt daarmee dergelijke gespecialiseerde kenniswerkers in staat documenten te genereren vanuit informatie van derde partijen, op een veilige, vertrouwde, vertrouwelijke en volledig legitieme wijze. Diezelfde content kan vervolgens direct (en geautomatiseerd) worden gebruikt in een andere context.

‘De overname van Ment versterkt onze opties om organisaties te helpen hun productiviteit te vergroten en hun resultaten te verbeteren simpelweg doordat handmatig werk tot een minimum wordt beperkt’, aldus Annti Nivala, oprichter en CEO van M-Files. Met de document automation functionaliteit van Ment is onze propositie opnieuw verbeterd en kunnen we onze klanten innovatieve oplossingen bieden die hen in staat stelt slimmer te werken en zo een beter resultaat te boeken voor hun organisatie.’

Ment stelt kenniswerkers in staat om (de creatie van) complexe juridische documenten te automatiseren, daarvoor geautomatiseerde draaiboeken te genereren, herhalende taken te minimaliseren en documentprocessen te optimaliseren. Gebruiksgemak, krachtige logica en innovatieve functies maken van Ment en krachtig middel om organisaties verder te digitaliseren en op te schalen. De bibliotheek aan clausules helpt juist die gespecialiseerde juridisch medewerkers om alle kennis en expertise die is verzameld in de loop van het bestaan van een organisatie toegankelijk te maken. Die directe beschikbaarheid van relevante informatie betekent voor veel organisaties een grotere tevredenheid bij hun gespecialiseerde medewerkers. Juist omdat zij geen tijd meer hoeven te besteden aan steeds weer herhalende (handmatige) taken.

‘Ik ben uitermate trots op ons team, op wat we hebben bereikt en dat we deze volgende stap kunnen gaan maken’, aldus Kaisa Kromhof, CEO van Ment. ‘We kijken er naar uit om onze innovatieve, no-code document automation technologie toe te voegen aan het informatiebeheerplatform van M-Files. Samen maken we juridische kenniswerkers nog beter, verbeteren we efficiency en verhogen de doorloopsnelheid van complexe documentprocessen door deze gecombineerde state-of-the-art technologie.’

Ment is nu nog beschikbaar als standalone product of als aanvulling op het M-Files platform en zal ook blijven worden ondersteund als aanvullend product. Tegelijkertijd zal een proces van gefaseerde integratie in gang gezet worden om zo de toegevoegde waarde van het metadata gebaseerde platform van M-Files (inclusief de veilige Hubshare portal- en samenwerkingsfuncties) maximaal op te waarderen met innovatieve document automation functionaliteit van Ment. Ofschoon Ment was bedacht en ontwikkeld voor toepassing in de juridische markt en bij interne juridische afdelingen van organisaties is M-Files van plan ook binnen andere markten deze functionaliteit aan te gaan bieden.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024