Hans Steeman - 11 februari 2023

Pulumi specialiseert zich in infrastructuur als code

Pulumi specialiseert zich in infrastructuur als code image

Bij het ontwerpen van de IT-infrastructuur zou de cloud prominent voorop moeten staan. Immers daar wordt steeds meer werk verzet. Toch blijkt daar nog veel te verbeteren zijn. Pulumi specialiseert zich in Infrastructuur als Code (IaC) en zorgt ervoor dat de cloud steeds eenvoudiger een prominente rol kan spelen. Het helpt bij deployments op basis van Kubernetes.

Joe Duffy, de oprichter en CEO van Pulumi, is niet bescheiden: “The modern cloud changes everything. Zonder cloud is er geen IT meer is zijn parool.”  Vandaar dat IaC (Infrastructure as Code) steeds prominenter wordt en Pulumi het concept in open source ontwikkelt. Ook nu weer is het businessmodel dat de open source de aandacht trekt en de betaalde support voor de inkomsten zorgt. Enterprise en Business Critical krijgen extra support en opties voor 24/7 ondersteuning.

Het bedrijf is al actief in zes landen en haalde twee jaar geleden 57,5 miljoen dollar op in een Serie B ronde. Pulumi heeft wereldwijd 1.500 klanten, waaronder Mercedes-Benz, Harrods en Ticketmaster. Zij zetten de software in om hun Kubernetes-dataclusters in de cloud te beheren. Dat cloud prominent is, is evident.

Het onderhoud is uitbesteed en goedkoper, bovendien is de schaalbaarheid een groot goed. De verbeterde security en de schaalbaarheid zijn dan ook prominente aspecten voor ondernemers om de cloud mee te nemen. Hoe vroeger in de designfase dat gebeurt, des te goedkoper en beter het proces verloopt.

Op de tijdlijn is te zien dat AWS in 2006 naar de markt ging en vanaf die tijd tot 2010 als eerste innovatie de containers en daarna Kubernetes hun intrede deden. In 2018 ging de markt om en sinds dat moment wordt cloud prominent gebruikt

Joe Duffy: “De Pulumi missie is het democratiseren van de cloud. Met onze software kunnen we alle deployments orchestreren. We hebben support voor meer dan 100 cloudproviders en ondersteunen alle bekende IDE’s.” De service werkt zowel in publieke als private omgevingen. Het platform ondersteunt Platform ondersteunt alle gangbare programmeertalen (zoals mJAVA, Go en Visual Studio) en kent mogelijkheden voor conversie tussen de omgevingen.

De prijs voor de software is gebaseerd op het aantal beheerde resources en de mate van ondersteuning die de klant nodig heeft. Dit omvat een "deployment as-a-service" aanbod.

pulumi_hans steeman 2023 wk.jpg

Momenteel wordt 50% van de omzet in de VS gegenereerd en ongeveer 30% in Europa, waarbij het Verenigd Koninkrijk en Duitsland de grootste markten in onze regio zijn. Channelpartner zullen de komende tijd de kans krijgen om actief met Pulumi aan de slag te gaan, het partnerprogramma zal verder uitgebreid worden.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V2