Witold Kepinski - 14 februari 2023

Uber sluit cloud deals met Oracle en Google

Oracle en Uber Technologies, hebben een strategisch cloudpartnership van zeven jaar aangekondigd om Uber te helpen sneller te innoveren, nieuwe producten op de markt te brengen en de winstgevendheid te vergroten. Ook heeft Uber een overeenkomst met Google Cloud.

Uber blijft groeien en nieuwe markten betreden. Het wordt voor het bedrijf dan ook steeds belangrijker om zich te richten op activiteiten waarin het zich onderscheidt en te investeren in strategische initiatieven. Uber migreert enkele van de meest kritieke workloads van het bedrijf naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Zo kan het bedrijf zijn infrastructuur moderniseren en tegelijkertijd de weg naar winstgevendheid versnellen.

"Uber zorgt voor een revolutie in de manier waarop mensen, producten en services zich over continenten en door steden bewegen", aldus Uber-CEO, Dara Khosrowshahi. "Om die belofte voor klanten waar te maken en voor aandeelhouders waarde te creƫren, hadden we een cloudleverancier nodig die ons helpt om maximaal te innoveren en tegelijkertijd onze totale infrastructuurkosten te verlagen. Oracle biedt een ideale combinatie van prijs, prestaties, flexibiliteit en beveiliging, om ons te helpen de beste klantenservice te bieden, nieuwe producten te ontwikkelen en de winstgevendheid te vergroten."

Deze nieuwe strategische samenwerking met Uber vormt in combinatie met recente rapporten van analisten een krachtige validatie van de strategie en productvisie van OCI. Klanten willen zowel flexibiliteit als een infrastructuur die de beste prestaties levert tegen de beste prijs, op wereldwijde schaal. Uber kan nu profiteren van deze mogelijkheden die alleen OCI biedt.

"Uber breidt uit naar een 'Go anywhere, get anything'-platform, en het bedrijf had een cloudpartner nodig met eveneens een onophoudelijke focus op innovatie", aldus Safra Catz, CEO van Oracle. "Deze belangrijke slag voor OCI is de verdere validatie van het momentum en de versnelling die we op de markt zien. Ondernemingen, overheden en start-ups over de hele wereld erkennen het verschil dat Oracle Cloud Infrastructure ze biedt, en zien de prestatie-, beveiligings- en economische voordelen ten opzichte van andere hyperscalers."

Naast de OCI-overeenkomst zullen de twee bedrijven ook op andere terreinen gaan samenwerken. Oracle wordt een wereldwijde Uber for Business-klant en kiest Uber als geprefereerde ridesharing-oplossing voor haar werknemers, of dat nu is om te reizen of een restaurant te bezoeken, waar dan ook ter wereld. Via het cloudpartnerschap zullen Uber en Oracle ook gezamenlijk blijven innoveren op het gebied van nieuwe detailhandel- en leveringsoplossingen, inclusief consumentenoplossingen voor last-mile logistiek.

Google

Verder hebben Uber en Google hun samenwerking uitgebreid. Uber gebruikt onder andere Google Maps voor navigatie van zijn voertuigen zo meldt Google Cloud ceo Thomas Kurian.

FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER DIL Dutch IT Leaders Linkedin
Pax8 BN/BW 29-05 tm 18-06-2023