Floris Hulshoff Pol - 17 februari 2023

Airbus wil deel van Atos Evidian cybersecurity aanbod

Airbus wil deel van Atos Evidian cybersecurity aanbod image

Atos, speler in digitale transformatie, heeft aangekondigd dat het een indicatief bod van Airbus heeft ontvangen om een strategische en technologische langetermijnovereenkomst aan te gaan en een minderheidsbelang van 29,9% in Evidian te verwerven.

Dit voorstel is in overeenstemming met het separatieplan van Atos dat is aangekondigd tijdens de Capital Markets Day van 14 juni 2022.

De Raad van Bestuur van Atos heeft besloten om verder in zee te gaan met Airbus, een due-diligence-proces uit te voeren en te onderhandelen over wederzijds bevredigende voorwaarden voor zowel een strategisch en technologisch langetermijnpartnerschap als de verkoop van het belang van 29,9% in Evidian.

Atos is niet van plan enige exclusiviteit aan Airbus te verlenen en er kan geen garantie worden gegeven dat de partijen met succes zullen onderhandelen en een definitieve reeks overeenkomsten zullen aangaan. Atos blijft zich inzetten voor het onderzoeken van ontvangen indicaties van interesse van partners die een groot financieel en industrieel project kunnen ondersteunen.

Een potentiële strategische en technologische overeenkomst

Evidian is een partner voor digitale transformatie en een Europese speler in de big data-, cyberbeveiligings- en high-performance computing-sectoren met gevestigde en opkomende aanbiedingen die zijn gecentreerd rond diepgaande expertise en eigen technologie. Met Airbus als potentiële ankeraandeelhouder en met een strategische en technologische overeenkomst voor de lange termijn, zou Evidian zijn Europese leiderschap en wereldwijde bereik op het gebied van cloud, geavanceerde computers, digitale beveiliging en digitalisering versterken, aldus de twee partijen. "De voorgestelde overeenkomst zou beide bedrijven in staat stellen om elk van hun talenten, expertise en klantenbestand van wereldklasse te benutten om cross-sellingmogelijkheden te genereren en nieuwe aantrekkelijke markten te betreden door unieke soevereine digitale oplossingen te bieden, van veilige cloud tot gegevensbeheer en beveiliging. Bovendien zou het combineren van de capaciteiten van Airbus met Evidian's wereldwijde leidende positie op het gebied van beheerde beveiligingsdiensten en supercomputing een unieke Europese speler creëren in cyberbeveiligingsoplossingen en in de digitalisering van de defensiesector, openbare veiligheid en kritieke nationale infrastructuur."

Bertrand Meunier, voorzitter van de raad van bestuur van Atos, zegt: "De interesse van Airbus om een ankeraandeelhouder te worden, is een erkenning van de unieke capaciteiten van Evidian in een steeds complexere digitale omgeving met verhoogde beveiligingsuitdagingen. Door deze voorgestelde grootschalige samenwerking kunnen we zou het industriële project en de toekomstige groei van Evidian versnellen en tegelijkertijd de technologische soevereiniteit in Frankrijk en Europa op de kritieke gebieden van cloud, geavanceerd computergebruik, cyberbeveiliging en digitalisering waarborgen Atos, inclusief de teams van Evidian, en Airbus hebben een lange geschiedenis van samenwerking en delen gemeenschappelijke waarden, en in de toekomst zouden ze innovatie en excellentie blijven stimuleren.”

Atos bevestigt dat de Groep op schema ligt met haar strategische transformatieproject, zoals aangekondigd tijdens de Capital Markets Day.

Atos zal op 28 februari 2023 haar resultaten voor het fiscale jaar 2022 publiceren.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V3