Witold Kepinski - 20 februari 2023

Lightyear zonne-energie auto maakt een doorstart

Lightyear zonne-energie auto maakt een doorstart image

De Nederlandse zonne-energie auto fabrikant Lightyear is verheugd aan te kondigen dat het zijn missie zak voortzetten door een nieuw bedrijf op te richten dat zich volledig richt op Lightyear 2, de betaalbare elektrische auto op zonne-energie die beschikbaar is voor een breder publiek. Eerder ging Lightyear 1 bouwer Atlas Technologies Holding B.V failliet.

Lightyear-oprichter Lex Hoefsloot: "Dit is geweldig nieuws. Alle betrokkenen werkten meedogenloos om de voortzetting van onze missie veilig te stellen. Tijdens dit proces hebben we de belangen van alle stakeholders centraal gesteld. We realiseren ons dat de impact op onze medewerkers, investeerders, klanten en leveranciers aanzienlijk is, maar we hebben geprobeerd voor iedereen de beste weg vooruit te vinden."

Door voortdurende steun en inspanningen van onze loyale investeerdersgemeenschap kon Lightyear genoeg geld bijeenbrengen om een solide kapitaalbasis te creëren voor ons nieuwe bedrijf. Wij willen de Individual Investors Group (IIG) bedanken voor hun inzet en vertrouwen in onze missie. Deze stichting geeft ons de mogelijkheid om verder te werken aan het concept en het extra kapitaal op te halen dat nodig is om de Lightyear 2 te gaan produceren.

Initiatiefnemer IIG, Arnoud Aalbersberg: "Ik ben opgelucht dat we deze doorstart hebben kunnen faciliteren door in één dag 8 miljoen euro op te halen bij investeerders die vanaf het begin aan dit avontuur zijn begonnen. Dit toont ons sterke geloof in het bouwen van zonne-elektrische auto's met verminderde afhankelijkheid van het elektriciteitsnet voor een breder publiek."

Verder kan Lightyear aankondigen dat het Intellectuele Eigendom (IE) in het nieuwe bedrijf zal worden ingebracht als onderpand voor alle stakeholders. Invest-NL, die het consortium van voormalige IP-pandhouders leidt, stemde ermee in om dit voor het nieuwe bedrijf onder te brengen.

CEO Invest-NL, Rinke Zonneveld: "Dankzij de inzet van velen zijn we blij dat Lightyear haar missie kan voortzetten. Het afgelopen jaar heeft Invest-NL fors geïnvesteerd in Lightyear, omdat wij geloven in de potentie van haar technologie. De uitdaging blijft groot, maar het bedrijf heeft ook mooie kansen. Samen met alle betrokkenen willen we van Lightyear een succes maken. Een groep investeerders zal €8 miljoen additioneel investeren in Lightyear. Diep respect voor de rol die Arnoud Aalbersberg daarbij heeft gespeeld. Het IP waarop onder andere Invest-NL pandrecht had zal in de nieuwe BV worden ingebracht. Ook grote waardering voor Lex Hoefsloot en zijn team voor hun onverminderde inzet om de droom van de LY2 levend te houden. Het was afgelopen weken spannend en het zal de komende maanden spannend blijven."

De komende dagen zullen we met alle betrokken partijen, inclusief de curator, alle details uitwerken en zullen we meer informatie vrijgeven wanneer beschikbaar.

 

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
FOBT2023 | Banner liggend - REGISTER