Wouter Hoeffnagel - 22 februari 2023

AMS-IX lanceert Data Centre Interconnect

Internetknooppunt AMS-IX lanceert de nieuwe transportdienst Data Centre Interconnect. Met behulp van deze dienst kunnen gebruikers het bereik van de eigen infrastructuur vergroten en toegang krijgen tot dienstverleners en gebruikers in alle datacenters waar AMS-IX fysiek aanwezig is.

AMS-IX beschikt over points of presence (PoPs) in zestien datacenters om en rond Amsterdam evenals in Naaldwijk en Rotterdam. Deze zijn met elkaar verbonden met behulp van een eigen interconnect. Met behulp van de nieuwe dienst Data Centre Interconnect kunnen klanten die aangesloten zijn bij AMS-IX een private, directe verbinding leggen tussen twee poorten op het AMS-IX platform. Klanten kunnen zo kosteneffectief en veilig data tussen twee datacenterlocaties transporteren en andere datacenters bereiken.

Bereik van infrastructuur vergroten

De belangrijkste toegevoegde waarde van Data Centre Interconnect is dat het bereik van de infrastructuur van een klant sterk kan worden vergroot. Klanten kunnen zo gebruikmaken van diensten van dienstverleners uit andere datacenters. Of juist hun services aan de man brengen aan klanten die in andere datacenters zitten dan waar zijzelf zitten. Daarnaast kunnen klanten de verbinding inzetten als onderdeel van een eigen netwerk en data migreren van het ene naar het andere datacenter. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het inrichten van een backup-locatie.

“Deze nieuwe dienst kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden en zal daarom voor diverse bestaande en nieuwe klanten aantrekkelijk zijn”, zegt Mike Baron, CCO van AMS-IX. “Met name enterprises, de publieke sector, hostingpartijen en managed service providers kunnen goed profiteren van deze nieuwe dienst.”

Data Centre Interconnect maakt gebruik van AMS-IX’s ethernetnetwerk. De dienst verbindt alle zestien datacenters waar AMS-IX momenteel een PoP heeft. De nieuwe dienst is per direct beschikbaar.

DIL Dutch IT Leaders Linkedin DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
Netgear banner liggend start week 14