Wouter Hoeffnagel - 24 februari 2023

HPE neemt Athonet over

HPE neemt Athonet over image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) breidt haar connected edge-to-cloud services uit met de overname van Athonet. Dit is een leverancier van private cellulaire netwerktechnologie die mobiele netwerken levert aan ondernemingen en communicatiedienstverleners (CSP’s).

Athonet beschikt over meer dan 15 jaar ervaring met het wereldwijd leveren van 4G- en 5G-mobiele oplossingen aan 450 klanten en partners in verschillende sectoren. Het gaat daarbij onder andere om mobiele operators, ziekenhuizen, luchthavens, transporthavens, nutsbedrijven, overheden en openbare veiligheidsorganisaties. In combinatie met de HPE Telco en Aruba netwerkportfolio's wil HPE met behulp van Athonet zijn positie in de groeiende markt versterken, die volgens IDC groeit tot meer dan $1,6 miljard in 2026.

Private 5G-oplossingen

De integratie van de technologie van Athonet stelt HPE in staat om private netwerkmogelijkheden rechtstreeks aan bedrijven te leveren als onderdeel van het HPE Aruba netwerkportfolio. Tegelijkertijd stelt de combinatie CSP's in staat tot het snel implementeren van private 5G-netwerken voor hun klanten. HPE breidt hierdoor voor zowel telco’s als bedrijven haar private 5G-oplossingen uit, die ook op afgelegen locaties waar bedrijven met connectiviteitsuitdagingen voor dekking zorgen.

Deze netwerken combineren de hoge capaciteit van Wi-Fi met de dekking en mobiliteit van 5G. De oplossingen maken volgens HPE versnelde private 5G-implementaties mogelijk die innovatie bevorderen en de flexibiliteit verbeteren. Dit helpt B2B-teams van telco's en zakelijke klanten zoals CSP’s snel private 5G-netwerken voor hun klanten te realiseren. Ook kunnen telco's met de oplossingen nieuwe zakelijke inkomstenstromen realiseren met gedifferentieerde diensten op basis van 5G en Wi-Fi. Ook kunnen klanten met het aanbod kosten afstemmen op hun inkomen met behulp van op verbruik gebaseerde modellen via HPE GreenLake. Zo wil HPE het risico van het betreden van nieuwe markten voor klanten terugdringen.

Aangepaste en efficiënte mogelijkheden met private 5G

Met Private 5G wil HPE bedrijven nieuwe mogelijkheden bieden die veilig zijn en zowel eenvoudig te implementeren als beheren. Het maakt gespecialiseerde toepassingen mogelijk zoals robotica en industriële IoT, datanetwerken en pipelines, en het faciliteren van beveiligingssystemen. Dankzij de integratie van Athonet met Aruba Central kunnen netwerkbeheerders Wi-Fi en private 5G via één enkel venster beheren.
 
"Telecomklanten zoeken eenvoudigere manieren om private 5G-netwerken in te zetten om te voldoen aan de groeiende verwachtingen van klanten aan de connected edge", zegt Tom Craig, Global Vice President en General Manager, Communications Technology Group bij HPE. "Tegelijkertijd vragen zakelijke klanten om een aangepaste 5G-ervaring met low-latency, gesegregeerde resources, uitgebreid bereik en beveiliging in campus- en industriële omgevingen die hun bestaande draadloze netwerken aanvullen - en dat alles zullen we aanbieden As-a-Service via HPE GreenLake."
 
"Athonet is opgericht om klanten te voorzien van private 4G- en 5G-oplossingen die telco-grade betrouwbaarheid en prestaties leveren voor de toenemende en uitdagende connectiviteitsbehoeften", zegt Gianluca Verin, CEO en medeoprichter van Athonet. "We zijn verheugd om ons bij HPE aan te sluiten en onze teams te combineren. Zo kunnen we ons gezamenlijke networkingaanbod voor de snelgroeiende private 5G-markt uitbreiden en voortbouwen op HPE's strategie om de toonaangevende leverancier van edge-to-cloud-oplossingen te zijn."

Op verbruik gebaseerde modellen voor private 5G met HPE Greenlake

HPE GreenLake, HPE's edge-to-cloud platform, biedt Athonet private 5G services aan. Hierbij worden alle kosten voor Wi-Fi en private 5G gecombineerd in één maandelijks abonnement zonder kapitaaluitgaven. Flexibele verbruiksopties, waaronder HPE's networking as-a-service, betekenen dat private 5G-netwerken kunnen worden ingezet met minder risico, weinig investeringen vooraf en afgestemd op de vraag.
 
HPE integreert de oplossingen van Athonet in eerste instantie met haar bestaande telecomsoftware en is van plan deze na afronding van de overname beschikbaar te stellen voor klanten. HPE integreert de oplossingen in de nabije toekomst ook met het Aruba-netwerkportfolio. De overname wordt naar verwachting aan het begin van het derde kwartaal van HPE's fiscale jaar 2023 afgerond (mei-juli), onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14