Wouter Hoeffnagel - 02 maart 2023

Pure Storage lanceert FlashBlade//E voor ongestructureerde data storage

Pure Storage lanceert FlashBlade//E voor ongestructureerde data storage image

Pure Storage kondigt de FlashBlade//E aan. Deze energiezuinige, scale-out ongestructureerde data repository is ontworpen voor exponentiële datagroei.

Bij organisaties die wereldwijd actief zijn, is de verwachting dat de hoeveelheid opgeslagen data vóór 2030 zal vertienvoudigen. Voor grootschalige en prijsgevoelige workloads die momenteel gebruik maken van disk-based opslag is deze groei niet bij te houden.

Barrières van disk-based systemen

Veel IT-teams lopen tegen barrières aan met hun disk-based systemen. Zo zijn deze moeilijk te beheren, nemen ze veel ruimte in beslag en gaan er regelmatig componenten stuk, wat vaak leidt tot storingen en het risico dat waardevolle data verloren gaat. Dit betekent dat bedrijven hiermee niet de maximale waarde uit hun data kunnen halen. Hoewel moderne oplossingen voor bestands- en object storage veel van deze barrières kunnen wegnemen, waren ze tot nu toe geen haalbare optie voor grote ongestructureerde, prijsgevoelige data repositories.

FlashBlade//E biedt een manier voor het efficiënt, betrouwbaar en duurzaam beheren van ongestructureerde datagroei efficiënt, betrouwbaar en duurzaam dan momenteel mogelijk is met disk-based opslag. Pure Storage wil klanten hiermee in staat stellen ook de laatste disk-based systemen in hun datacenter te vervangen.

Betaalbaar op schaal

De kosten voor FlashBlade//E komen onder $0,20 per GB, inclusief drie jaar service. Het platform begint bij een opslagcapaciteit 4PB en is daarna schaalbaar, met betrouwbare prestaties.

De oplossing is energiezuinig. FlashBlade//E verbruikt tot 5x minder stroom dan de disk-based systemen die het vervangt. Daarbij geldt: hoe groter de opslagcapaciteit, hoe hoger de energie-efficiëntie. Organisaties worden zo geholpen om hun steeds belangrijkere duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

FlashBlade//E is een flexibel systeem dat met bedrijven meegroeit, met 10-20x hogere betrouwbaarheid dan disk-based opslagsystemen en zonder onderbrekingen of ‘forklift upgrades’. Dankzij het cloud-achtige gemak, flexibiliteit en voorspelbare prestaties is FlashBlade//E eenvoudig te beheren, ongeacht de schaal.

All-flash datacenter

“Met de lancering van FlashBlade//E maken we het all-flash datacenter werkelijkheid. Organisaties hebben nu de mogelijkheid om het fenomenale tempo van de groei van ongestructureerde data bij te houden, met een beter kostenplaatje en een energiezuinigere oplossing dan disk-based storage. Aangezien duurzaamheid een groeiende zorg is voor partners en klanten, bouwt FlashBlade//E voort op de energiezuinigheid die onze bestaande oplossingen al leveren. Met deze aankondiging krijgen partners een mooie kans om marktaandeel te veroveren met Pure Storage, wat hen een concurrentievoordeel oplevert en een extra reden is waarom partners met vertrouwen in ons kunnen investeren”, zegt Geoff Greenlaw, VP Partners, EMEA & LatAM, Pure Storage.
 
“Met FlashBlade//E wordt de oorspronkelijke visie van onze oprichter voor een all-flash datacenter waargemaakt. We zijn bij Pure Storage blij dat we klanten de aanzienlijke voordelen van flash – die ooit onbetaalbaar waren - kunnen bieden tegen een TCO die lager is dan voor disk-based opslagsystemen", meldt Amy Fowler, VP & General Manager, FlashBlade, Pure Storage.

Duurzamere en schaalbare storage

“Aangezien de groei van ongestructureerde data bij onze klanten blijft versnellen, is er vraag naar duurzamere en schaalbare storage oplossingen voor standaard workloads. We zijn verheugd dat we met FlashBlade//E in deze behoefte kunnen voorzien tegen lagere aanschafkosten dan disk-based oplossingen  plus het gemak en de energiebesparingen kunnen bieden waar Pure Storage bekend om staat", aldus Brian Bartell, Practice Manager for Primary Storage, WWT.
 
“Hoewel de voordelen van flash voor zware workloads algemeen erkend worden, heeft de prijs van disk-based opslag tot nu toe ervoor gezorgd dat er minder snel werd gedacht aan een complete implementatie van flash. Niettemin is er een duidelijke behoefte aan een modern, schaalbaar platform dat de sterke groei van ongestructureerde data ondersteunt. De belofte van FlashBlade//E voor een rendabele, energiezuinige en makkelijker te beheren oplossing voor standaard workloads is voor klanten een overtuigend argument om disk-based opslag nu achter zich te laten" zegt Scott Sinclair, Practise Director, Enterprise Strategy Group.

Beschikbaarheid

FlashBlade//E is vanaf eind april 2023 beschikbaar. Naast een traditionele aankoop, hebben klanten de optie om FlashBlade//E te implementeren via een nieuw serviceniveau van het Pure Storage’s Evergreen//One Storage-as-a-Service abonnement. Dit biedt pay-as-you-go voordelen en een cloud-achtige ervaring met de beheermogelijkheden van een on-premises implementatie.