Wouter Hoeffnagel - 08 maart 2023

Cybercriminelen publiceren gestolen data van Nederlandse zorginstelling

Cybercriminelen publiceren gestolen data van Nederlandse zorginstelling image

Gestolen gegevens van de Nederlandse instelling voor ouderenzorg Attent Zorg en Behandeling zijn door aanvallers online gepubliceerd. Onder meer paspoorten van werknemers en codes van sleutelkleuzen van cliënten liggen op straat.

RTL Nieuws meldt dat de data zijn gepubliceerd door ransomwaregroepering Qilin. Attent zou in februari doelwit zijn geworden van ransomware van de groep. De aanvallers publiceren nu een bestand van 100MB van de organisatie. Die bestand omvat onder meer (verlopen) paspoorten van dokters, fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Denk echter ook aan interne communicatie, salarisstroken en geheimhoudingscontracten.

De aanvallers stellen honderden gigabytes aan gegevens te hebben buitgemaakt bij de zorgorganisatie. Zij dreigen meer data te publiceren indien Attent niet tot betaling over gaat. Het is onduidelijk hoeveel losgeld wordt geëist. De organisatie meldt zowel betrokkenen, de Autoriteit Persoonsgegevens en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op de hoogte te hebben gesteld. Ook gaat de organisatie aangifte doen bij de politie.

Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023 Veeam On BN week 22-23 Alleen DI Leaders
Netgear banner liggend start week 14