Wouter Hoeffnagel - 09 maart 2023

Apple brengt SOS-functie voor iPhones naar Nederland en België

Apple brengt SOS-functie voor iPhones naar Nederland en België image

Apple introduceert zijn SOS-functie voor iPhones later deze maand ook in Nederland en België. Via de functie waarschuwen iPhones via een satellietverbinding hulpdiensten indien je geen mobiel bereik hebt en geen toegang tot een wifinetwerk.

De functionaliteit is al langer beschikbaar in Canada, Duitsland, Frankrijk, Ierland, het VK en de VS. Apple kondigt nu in een persbericht gerelateerd aan de introductie van een gele variant van de iPhone 14 aan dat de functionaliteit later deze maand ook naar België, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Portugal komt.

Automatisch noodnummer waarschuwen

De feature is beschikbaar op alle iPhone 14-modellen en registreert indien je betrokken bent bij een ernstig auto-ongeluk. De functie belt automatisch de hulpdiensten, handig indien je bewusteloos bent of niet bij je iPhone kunt. De SOS-feature werkt op basis van bewegingsalgoritme ontwikkeld door Apple. Dit algoritme baseert zich op input van onder meer versnellingsmeter en gyroscoop als gps, en zowel de ingebouwde barometer als microfoon.

Na het activeren van een nieuwe iPhone 14 kunnen gebruikers twee jaar lang gratis gebruik maken van de dienst. Via de service kunnen gebruikers ook via satelliet hun locatie delen met gebruikers via de 'Zoek mijn'-app.

FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER Progress Communications BW start week 17 tm 19
NTT BN start 31-5 TM 14-5