Floris Hulshoff Pol - 16 maart 2023

Orange Cyberdefense en Microsoft werken nauwer samen rond security

Orange Cyberdefense en Microsoft werken nauwer samen rond security image

Orange Cyberdefense, speler, op het gebied van cybersecurity services, kondigt de lancering aan van twee managed security services die een aanvulling vormen op de  beveiligingsfuncties van Microsoft 365 Defender en die beschikbaar zijn voor klanten uit alle sectoren. Deze nieuwe managed services komen bovenop de bestaande Managed Detection and Response service van Orange Cyberdefense die gebaseerd is op Microsoft Sentinel en in 2022 werd gelanceerd. De lancering van deze diensten maakt deel uit van de samenwerking van Orange Cyberdefense met Microsoft om managed services te leveren aan klanten met de beveiligingsoplossingen van Microsoft.

Orange Cyberdefense maakt, met zijn 130+ Microsoft-gecertificeerde experts, al deel uit van het Microsoft-ecosysteem als lid van de Microsoft Intelligent Security Association (MISA). Nu remote en hybride werkvormen alomtegenwoordig zijn, is het beveiligen van de hybride werkplek en het blokkeren van cyberaanvallen van cruciaal belang voor de bedrijfscontinuïteit. Gerichte training en voorbereiding helpen organisaties de waarde van deze nieuwe technologie af te wegen tegen het cyberrisico dat ermee gepaard gaat. Met deze twee nieuwe diensten kunnen bedrijven van elke omvang het maximale uit hun investering in Microsoft 365 Defender halen door deze volledig te benutten volgens best practices. Dat houdt in het tempo van de nieuwe functies bij te houden en, cruciaal, de security-resultaten te verbeteren via Orange Cyberdefense's eigen threat intelligence.

24/7 Threat Detection, Incident Response en een van de grootste security teams van EMEA
Managed Workspace Protection voor Microsoft 365 Defender beschermt tegen de meest voorkomende aanvallen gericht op endpoints, identiteiten, e-mails en het web. Deze oplossing wordt verrijkt met Orange Cyberdefense’s Threat Intelligence om de meest geavanceerde aanvallen te blokkeren. Het vereenvoudigt ook het cybersecurity management van alle Defender modules en verbetert continu de security-positie dankzij proactief secure score management en release management.

Managed Threat Detection [xdr] voor Microsoft 365 Defender helpt cyberaanvallen op grote schaal te detecteren en te onderzoeken, 24/7 en 365 dagen per jaar. Het is een alles-in-één service die security incident management, remote response, threat hunting en aangepaste detectieregels biedt voor alle Microsoft 365 Defender modules.

Organisaties die kiezen voor deze managed services - in plaats van de oplossingen zelf te beheren - profiteren van 24/7 Threat Detection and Response, toegang tot een van EMEA's grootste security teams, samenhangende beveiliging van meerdere oplossingen en omgevingen, én doorlopende tool configuratie, update en management.

Dennis de Geus, CEO, Orange Cyberdefense zegt: "De lancering van deze twee diensten is een belangrijke stap voorwaarts om een one-stop-shop te creëren voor alle Microsoft-gerelateerde activiteiten binnen Orange Cyberdefense met als doel de beveiliging van organisaties te versterken. Dankzij onze investering in Microsoft combineert Orange Cyberdefense een intelligence-led managed services aanpak met befaamde technologieën, experts en processen om klanten te helpen bedreigingen voor te blijven en hun middelen te investeren daar waar ze de grootste impact hebben. We kunnen hun security-efficiëntie en de zichtbaarheid van bedreigingen verbeteren met onze managed security services gekoppeld aan Microsoft-oplossingen."

Shirley Strachan, Global Partner Development Strategy Leader, Microsoft Security zegt: "Ons wereldwijde partnerecosysteem is essentieel om klanten te helpen succes te boeken met onze oplossingen. We zijn verheugd om onze samenwerking met Orange Cyberdefense uit te breiden, aangezien zij hun sterke kennis van het Microsoft-aanbod combineren met een visie die het succes van onze klanten in hun beveiligingstraject garandeert."